Tylol Baby

Tylol Baby

Tylol Baby nedir ne için kullanılır, Tylol Baby nasıl kullanılır, Tylol Baby ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

PediyatrikOral Solüsyon

Parasetamol

Ambalaj:

 80 mg/0.8mL x 15 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Baş ağrısı,migren, adet sancıları, diş ağrısı, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara bağlı ağrı, nevralji, nevrit, siyatik, lumbago, kas ve eklem ağrıları,orta kulak ağrıları, sinüzit ve cerrahi operasyonlara veya yaralanmalara bağlı ağrılar ile adet zorluklarından kaynaklanan ağrılarda endikedir.Asetilsalisilik asite duyarlılığı olan hastalarda alternatif ilaç olarak kullanılır.

Uyarılar:

 Hepatik nekroz, parasetamolün aşırı dozuna bağlı bir komplikasyondur. 10 gramın üzerinde alınması durumunda toksisite görülebilir.Anemili veya kardiyak, pulmoner, renal ya da hepatik yetmezliği olanlarda doktor kontrolü altında kullanılmalıdır.- 5 günden uzun süren ağrılarda, ateşi 39,5°C’den fazla olanlarda, 3 günden daha uzun süren ateşte ve tekrarlayan ateş olgularında doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Nadiren alerjik ve aşırı duyarlılık reaksiyonlarına ve makülopapüler döküntülere neden olabilir. Yine çok nadir olarak mide bulantısı görülebilir. Uzun süreli kullanımda nadir olarak hemolitik anemi,trombositopenik purpura ve agranülositoz olguları bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Yüksek dozda uzun süreli kullanımı antikoagülanların etkisini artırır. Uzun süreli yüksek dozda kullanılan parasetamol kumarin,indantoin türevleri ile fenotiyazinlerle etkileşebilir, ürinez,5-hidroksi indol asetik asit testinde yanlış pozitif sonuç verebilir.Kloramfenikol, barbitüratlar, antikonvülsanlar, desipramin, doksorubisin,mide boşaltma süresini etkileyen ilaçlarla etkileşebilir. Alkol, parasetamolün hepatotoksik etkisini artırır.

Doz Önerisi:

Tylol Baby Pediyatrik Oral Solüsyon: Her 4 saatte bir, 0-3 ay arasındakilere 0.4 mL;4-11 ay arasındakilere 0.8 mL; 12-23 ay arasındakilere 1.2 mL; 2-3 yaş arasındakilere 1.6 mL, 4-5 yaş arasındakilere 2.4 mL verilir.Önerilen tedavi dozları aşılmamalıdır ve 24 saatte 5 dozdan fazla verilmemelidir.

Tylol Süspansiyon: 0-3 ay arasındakiler: 2. ayda aşı sonrası ateş görülen bebeklere 2.5 mL (½ölçek)’lik bir doz uygundur. 3 ay 1 yaş arasındakiler: Günde 3-4 kez 2.5-5 mL (½-1 ölçek). 1-6 yaş arasındakiler: Günde 3-4 kez 5-10 mL (1-2 ölçek).Tylol 6 Plus Süspansiyon: 6-12 yaş arasındaki çocuklara günde 3-4 kez 250-500 mg olarak kullanılır. Maksimum günlük doz 2 gr’dir.Tylol Supozituvar: 1 yaşına kadar olan çocuklarda günde 1-2 supozituvar. 1-2 yaş arası çocuklarda günde 1-3 supozituvar. 3-6 yaş arasındaki çocuklarda ise günde 6 supozituvar.Tylol Fort Supozituvar: 6-12 yaş arasındaki çocuklarda gerekli oldukça günde 3-4 kez 1-2 fort supozituvar olarak uygulanır.

Tylol Tablet: 12 yaşından büyük çocuklarda ve yetişkinlerde önerilen dozaj, gerekli oldukça her 4-6 saatte bir 1-2 Tablettir.Maksimum günlük doz 8 Tablettir. 6-12 yaş arasındaki çocuklarda gerekli oldukça her 4-6 saatte bir ½-1 Tablet uygulanır. Çocuklarda maksimum günlük doz 4 Tablettir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...