Ulcoreks

Ulcoreks nedir ne için kullanılır, Ulcoreks nasıl kullanılır, Ulcoreks ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Enterik Kaplı Tablet

Ambalaj:

 40mgx14 ve 28 tablet.l

Endikasyon:

 Gastrit ve duodenal ülser, orta ve ileri derecede reflü özofajit ve Helicobacter pylori nin neden olduğu peptik ülserde nüksleri azaltmak içinbu mikroorganizmanın eradikasyonu amacıyla uygun antibiyotiklerle kombine olarak kullanımı önerilmektedir.

Kontrendikasyon:

 Orta veya ileri derecede hepatik veya renal fonksiyon bozukluğu olan hastalarda,H. pylori eradikasyonu amacıyla kombine tedavide kullanılmamalıdır. Pantoprazol veya kombine edilen ilaçlardan birine karşıaşırı duyarlığı bilinenlerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Sinirsel dispepsi gibi hafif gastrointestinal şikayetler için endike değildir. Özofageal reflü tanısı endoskopi ile kesinleştirilmesi dir.Gebelerde klinik deneyim sınırlıdır. Ancak anneye yararı fetüs veya bebeğe potansiyel riskten fazla ise kullanılmalıdır. Anne sütüne geçmesine ilişkin bilgi bulunmamaktadır.

Yan Etkileri:

 Ara Sıra baş ağrısı veya diyareye neden olabilir. Nadiren bulantı, karnın üst kısmında ağrı, gaz, deri döküntüsü,kaşıntı ve baş dönmesi bildirilmiştir. Bireysel olgu olarak ödem, ateş,depresyon başlangıcı ve bulanık görme rapor edilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Pantoprazol, ketokonazol gibi biyoyararlanımı pH ya bağlı ilaçların emilimini azaltabilir. Pantoprazol,karaciğerde sitokrom P450 enzim sistemiyle metabolize olduğundan, aynı enzim sistemiyle metabolize olan diğer ilaçlarla veya bileşiklerle pantoprazol arasında etkileşme göz ardı edilemez.

Doz Önerisi:

 Gastrik, duodenal ülser ve reflü özofajit tedavisinde önerilen doz günde 1 kez 1 tablettir. Duodenal ülserler genelde iki haftada iyileşir. Gerekirse tedavi iki hafta daha uzatılabilir. Gastrik ülser ve reflü özofajit genelde dört haftada iyileşir. Gerekirse tedavi dört hafta daha uzatılabilir.

Gastrit ve duodenal ülser H. pylori pozitif hastalarda, etmenin tamamen ortadan kaldırılması için kombine tedavi uygulanmalıdır.H. pylori eradikasyonu için aşağıdaki kombinasyonlardan bir uygulanabilir. a) Günde 2 kez 1 Ulcoreks Tablet, günde 2 kez 1000 mg amoksisilin, günde 2 kez 500 mg klaritromisin.tb) Günde 2 kez 1 Ulcoreks Tablet.günde 2 kez 500 mg metronidazol, günde 2 kez 500 mg klaritromisin. c) Günde 2 kez 1 Ulcoreks Tablet, günde 2 kez 1000 mg amoksisilin, günde 2 kez 500 mg metronidazol. Kombine tedavi hekimi önerisine göre 7-14 gün sürdürülmelidir. Kombine tedavi istenmiyorsa veya hashtaG. pylori negatif ise Ulcoreks 40 mg Enterik Kaplı Tablet İle normal gastrik veya duodenal ülser tedavisi uygulanabilir.Ulcoreks Enterik Kaplı Tablet Çiğnenmemeli, kırılmamalı, kahvaltıdan önce su ile bütün olarak yutulmalıdır.H. pylori eradikasyonu için ikinci Ulcoreks Tablet Akşam yemeğinden önce alınmalıdır.