Ultracain %2

Ultracain %2 nedir ne için kullanılır, Ultracain %2 nasıl kullanılır, Ultracain %2 ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Artikain HCL 20 mg/ml

Ambalaj:

 5 mLx5 ampul.

Ultracain %2

Flakon

Artikain HCL 20mg/ml

Ambalaj:

 20 mL x 1 flakon.

Endikasyon:

 Cerrahi Ve diagnostik girişimlerde kullanılan bütün mutat tekniklerde infiltrasyon anestezisi ve rejyonel anestezi için, doğuma yardımcı analjeziiçin, ağrı sendromlarının tedavisi için kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Adams Stokes sendromu olan ve akut dekompanse kalp yetersizliği olan hastalarda IV kullanımı kontrendikedir.

Uyarılar:

 Gebelik sırasındaki müdahaleler için lokal anestezi en koruyucu anestezi veya analjezi yöntemidir.Doğuma yardım amacıyla yapılan analjezide, kullanılan teknik ya da doz ne olursa olsun, çocuğun yaşamını tehdit etmez.Emzirmenin kesilmesine gerek yoktur. Müdahaleden sonra hastanın tekrar aktif şehir trafiğine çıkıp çıkamayacağı ve bazı makineleri kullanıp kullanamayacağı her bir olguya göre dikkatle değerlendirilmelidir.

Yan Etkileri:

 Doza bağlı olarak santral sinir sistemine ait bilinç kaybına varabilen uyku hali, solunum bozuklukları ve solunum durması, kas seğirmesi, jeneralize kramplar halini alabilen kas kontraksiyonları, bulantı ve kusma,kan basıncı düşüklüğü ve bazı durumlarda yaşamı tehdit edici olan şok ve kalp durması gibi bir çok duruma yol açabilir.

Doz Önerisi:

 Yalnızca anestezi konusunda deneyimli hekimler tarafından ya da bu hekimlerin denetiminde kullanılmalıdır.