Ultraproct

Ultraproct

Ultraproct nedir ne için kullanılır, Ultraproct nasıl kullanılır, Ultraproct ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Pomat

Fluokortolonpivalat 0.92 mg, fluokortolonkapronat 0.95 mg, sinkokaiini HCI 5 mg/g

Ambalaj:

 10 g’lik tüp.

Endikasyon:

 Zaman bakımından farklı etki gösteren iki ayrı fluokortolon esteri içerdiğinden, çabuk başlayan ve uzun süren bir etki gösterir ve hemoroidler, fissura ani(yüzeysel) ve proktitis tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Tedavi Alanında tüberkülotik veya luetik süreçler bulunduğunda, virajlarda(örn. vaccina, varicella) kontrendikedir. Gebeliğin ilk üç ayında kortikoid içeren lokal terapötikler kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Mantar enfeksiyonlarında, ek spesifik bir tedavi gereklidir. Önerilen kullanım ve doz süresinin aşılması, sistemik yan etkilere yol açabilir.

Yan Etkileri:

 4 haftayı aşan uygulama sürelerinde deri atrofisi gibi lokal yan etkiler görülebilir. Nadir olgularda alerjik deri reaksiyonları oluşabilir.

Doz Önerisi:

 Ultraproct Pomat: Genellikle günde 2 kez, şiddetli yakınmalarda ilk gün 4 keze kadar uygulanır. Bezelye büyüklüğünde pomat anüs ve çevresine emzirilir. Parmak ucu sfinkterin direncini aşmalıdır.Dışkılama sonrası anal bölge iyice temizlendikten sonra uygulanmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...