Ultraproct

Ultraproct nedir ne için kullanılır, Ultraproct nasıl kullanılır, Ultraproct ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Pomat

Fluokortolonpivalat 0.92 mg, fluokortolonkapronat 0.95 mg, sinkokaiini HCI 5 mg/g

Ambalaj:

 10 g’lik tüp.

Endikasyon:

 Zaman bakımından farklı etki gösteren iki ayrı fluokortolon esteri içerdiğinden, çabuk başlayan ve uzun süren bir etki gösterir ve hemoroidler, fissura ani(yüzeysel) ve proktitis tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Tedavi Alanında tüberkülotik veya luetik süreçler bulunduğunda, virajlarda(örn. vaccina, varicella) kontrendikedir. Gebeliğin ilk üç ayında kortikoid içeren lokal terapötikler kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Mantar enfeksiyonlarında, ek spesifik bir tedavi gereklidir. Önerilen kullanım ve doz süresinin aşılması, sistemik yan etkilere yol açabilir.

Yan Etkileri:

 4 haftayı aşan uygulama sürelerinde deri atrofisi gibi lokal yan etkiler görülebilir. Nadir olgularda alerjik deri reaksiyonları oluşabilir.

Doz Önerisi:

 Ultraproct Pomat: Genellikle günde 2 kez, şiddetli yakınmalarda ilk gün 4 keze kadar uygulanır. Bezelye büyüklüğünde pomat anüs ve çevresine emzirilir. Parmak ucu sfinkterin direncini aşmalıdır.Dışkılama sonrası anal bölge iyice temizlendikten sonra uygulanmalıdır.