Univasc

Univasc

Univasc nedir ne için kullanılır, Univasc nasıl kullanılır, Univasc ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Moeksipril HCl

Ambalaj:

 7.5 mg x 20 Tablet

: : 15 mgx20 tablet.

Endikasyon:

 ACE inhibitörümüdür. Esansiyel hipertansiyon tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Moeksipril HCl’ye karşı aşırı duyarlılığı olanlarda ve daha önce ACE inhibitörü tedavisine bağlı olarak oluşmuş anjiyoödem öyküsü olanlarda, gebelerde ve emziren annelerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 ACE inhibitörü kullanan hastalarda ekstremiteleri, yüzü,dudakları, mukoz membranları, dili, glottisi veya larinksi etkileyen anjiyoödemeraslandığı bildirilmiştir. Moeksipril semptomatik hipotansiyona neden olabilir.Gebelerde Ve emziren annelerde uygulanmamalıdır. ACE inhibitörlerinin kullanımıhipotansiyona neden olduğundan, reaksiyon yeteneğinde azalmaya neden olur.Alkol alımı bu etkiyi artırabilir. Şiddetli renal fonksiyon bozukluklarında dozun azaltılması önerilir. Renal yetmezlik, diabetes mellitus ve potasyum tutucu diüretiklerin, potasyum suplemanlarının ve/veya potasyum tuzu içeren preparatların aynı anda kullanılması hiperkalseminin gelişmesine neden olan risk faktörleri arasındadır. Hipotansiyon oluşturan ajanlarla anesteziye alınan veya cerrahi girişimde bulunulan hastalarda düzenleyici renin salınımını ardından moeksipril anjiyotensin II oluşumunu bloke edilecektir.

Yan Etkileri:

 Baş ağrısı, öksürük, baş dönmesi,yüzde kızarma, döküntü ve halsizlik görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 ACE inhibitörleriyle diüretik tedavisi uygulandığında, kan basıncında aşırı düşüşler görüldüğü bildirilmiştir. Möksipril, tiyazit diüretiklerine bağlı potasyum kaybınıazaltabilir. Spironolakton, triamteren, amilorid ve diğer potasyum tutucu diüretikler veya potasyum suplemanlarının ACE inhibitörleriyle beraber kullanıldıklarındahiperkalemi riskini artırdıkları gösterilmiştir. Lityum tedavisi sırasında ACEinhibitörü alan hastalarda lityum toksisitesine ilişkin semptomlarıngörüldüğü bildirilmiştir.

Doz Önerisi:

 Eğer mümkünse Univascile tedaviye başlamadan önce tuz ve/veya sıvı bozukluğu düzeltilmeli ya da gerektiği hallerde idrar atılımını artırıcı (diüretik)ilaçlarla daha önceden yapılmakta olan tedavi uzatılmalı ve hatta ara verilmelidir. Bu tip hastalarda tedaviye Univasc’ın en düşük birim dozu olan 3.75 mg ile (sabahları) başlanmalıdır. Diğer olgularda başka bir öneri getirile-mediği sürece aşağıdaki dozlarda uygulama yapılır: Normalde başlangıç dozu sabahları 7.5 mg’dir. Eğer bu doz ile kan basıncı normal düzeyine getirilmesi doz günde 15 mg’ye çıkarılabilir. Genelde sürek dozu 7.5 mg/gün veya 15 mg/gündür. Günde 30 mg olan maksimum doz aşılmamalıdır. Şiddetli böbrek fonksiyon bozukluğu olanlarda (kreatinin klirensi 40 mL/dk’dan az olan)başlangıç dozu sabahları 3.75 mg’dir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...