Urfamycin

Urfamycin

Urfamycin nedir ne için kullanılır, Urfamycin nasıl kullanılır, Urfamycin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon IM/IV

tiamfenikol glisinat HCl

Ambalaj:

 750 mgx1 Flakon ve 5 mL’lik çözücü ampul.

Endikasyon:

 Duyarlıbakterilerin neden olduğu sistit, sistopiyelit, piyelonefrit, prostatit,orşiepidimit, gonokoklardan ileri gelen üretritler, spesifik olmayan bakteriyel üretritler vb., kolesistit, kolanjit, anjiyo kolit, tiftik,kolesistit, enterit, gastroenteritler, gıda zehirlenmesi, yaz ishali. endikedir.

Kontrendikasyon:

 Tiamfenikol Aşırı duyarlı kişilerde kontrendikedir. İnfluenza, soğuk algınlıkları ve boğaz enfeksiyonlarının önlenmesinde profilaktik ajan olarak,hematopoietik bozukluklarda ve anüride kullanılmaz.

Uyarılar:

 Laktasyon sırasında dikkatle kullanılmalıdır.Gebelerde Güvenle kullanılabilecek ine ait kanıt yoktur.

Yan Etkileri:

 Reversibl Kan bozuklukları; anemi, nadiren lökopeni, trombositopeni ve granülositopeni görülebilir. Nadiren bulantı, kusma, glossitis, stomatitis, diareve enterokolit gö-rülebilir. Ateş, maküler ve veziküler döküntü, ürtiker gibi hipersensitivite reaksiyonları da görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Kemik iliği fonksiyonunu bozulabilecek ilaçlar sülfonilüre, penisilin, tetrasiklin,metotreksat, hidantoin ve kumarin türevi ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.Parasetamol, tiamfenikolün inaktivasyonunu yavaşlatır.

Doz Önerisi:

 Urfamycin Flakon: erişkinlerde günlük ortalama doz 1.5 g’dir (2 Flakon).Derin IM ya da IV yoldan, 8 saatte bir ya da 12 saatte bir 0.75 g’lik bir Flakon şeklinde uygulanır. Komplikasyonsuz akut gonokok üretriti tedavisinde her bir kaba ete derin IM uygulanarak 0.75 g’lik bir Flakon Kullanılır. Çocuklar için ortalama doz 20-30 mg/kg/gün olarak uygulanır.Tedavinin ilk haftasında hekim kontrolünde günlük doz, tifo ve diğer salmonellalar için yetişkinlerde 3g, çocuklarda ise 50 mg/kg/gün’e çıkılabilir.

Urfamycin Kapsül/Süspansiyon: Yetişkinlerde günlük doz 1.5g’dir (her 8 saatte bir 500 mg). Tifo ve başka salmonellalarda hekimin önerisiyle bu dozlar yükseltilebilir (ilk 5-6 gün süresince günde 3g’ye kadar). Çocuklar için önerilen günlük doz ortalama olarak 30 mg/kg’dir. ağır olgularda hekimin önerisine göre tedavinin ilk haftasında bu doz 50 mg/kg’ye kadar yükseltilebilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...