Urokinase KGCC

Urokinase KGCC nedir ne için kullanılır, Urokinase KGCC nasıl kullanılır, Urokinase ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet Flakon

Ürokinaz

Urokinase KGCCAmbalaj:

Endikasyon:

 Pulmoner Emboli ve akut arteriyel tromboza bağlı yeni veya geçirilmiş trombüsün neden olduğu, arteriyel lizis veya vasküler oklüzyonlar ve arteriovenöz şant yeniden kanalizasyonunda endikedir.

Kontrendikasyon:

 Trombolitik Tedavi kanama riskini artırdığından, herhangi bir şekilde kanamaya yol açacak girişimlerde kontrendikedir.

Urokinase KGCC Uyarılar:

 Ciddi bir kanama görüldüğü takdirde, ürokinaz enfüzyonu derhal durdurulmalıdır. Gebelikte sadece açıkça gerekli olduğu durumlarda kullanılmalıdır. Ürokinaz Süte geçer, emziren kadınlar uyarılmalıdır.

Urokinase KGCCYan Etkileri:

 Ponksiyon,invaziv ölçümler, intramüsküler enjeksiyonlar, travma veya yeni yaralar sonrası kesi kanallarında kanama ve mikrohematüri, hematom ve hemorajik sızma sıklıkla gözlenir. Bazı nadir olgularda; intraserebral, retroperitoneal,gastrointestinal ve intrahepatik kanama gibi yaşamsal kanama komplikasyonları rapor edilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Heparin Ve kumarin türevleri gibi antikoagülanlar; asetilsalisilik asit, allopurinol,klofibrat türevleri, fenilbutazon, indometazin, tiklopidin, paraaminobenzoik asit, dipiridamol, tetrasiklin grubu, valproik asit, tiyourasil, sülfonamidler,sitostatik ajanlar, dekstranlar ve non steroidal antiromatizmal ilaçlar gibi trombosit sayımını veya fonksiyonunu etkileyen ilaçlarla birlikte kullanıldığında etkisi artar. Aprotinin, epsilon aminokaproik asit ve traneksamik asit gibi antifibrinolitik ajanlar ise etkisini inhibe eder.

Urokinase KGCCDoz Önerisi:

 İntravenöz veya intraarteriyel yolla uygulanmalıdır.Arteriyel oklüzyonun tedavisi için başlangıç dozu 10-20 dakika içinde 250.000-600.000 IU ürokinaz olup, sonrasında 80.000-150.000 IU ürokinaz/saat ile devam eden bir uygulama tavsiye edilir. Pulmoner emboli tedavisinde başlangıç dozu olarak 10-20 dakika içinde 2000 veya 4400 IU ürokinaz/kg vücut ağırlığı uygulanmalıdır. Sürek dozu, heparin uygulaması ile beraber 2000 IU ürokinaz/kg vücut ağırlığı/saat veya heparin uygulaması olmadan 4400 ürokinaz/kg vücut ağırlığı/saat’tir. Derin ven trombozunun tedavisinde başlangıç dozu olarak 10-20 dakika içinde intravenöz olarak 250.000-600.000 IU ürokinaz uygulanmalıdır. Sürek dozu, 40.000-100.000 IU/saat’tir.