Uromitexan

Uromitexan

Uromitexan nedir ne için kullanılır, Uromitexan nasıl kullanılır, Uromitexan ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Ambalaj: 400mg/4 mLx15 ampul.

Endikasyon:

 Üromitexan Ampul,oksazafosforinlerin (Endoxan, Holoxan) idrar yollarına toksisitesini önlemede;Holoxan Ve sitostatik tedavide, yüksek dozda (10 mg/kg nin üzerinde)Endoxan Tedavisi ile birlikte ve özel risk taşıyan hastalara verilmelidir. Başlıca risk faktörleri: Önceki pelvik radyoterapisi, öncekiEndoxanveyaHoloxantedavisi sırasında sistit ve idrar yollarında bir rahatsızlık hikayesi.Uromitexan Film Tablet, ifosfamid ve siklofosfamid ile tedavi edilen hastalarda görülen hemorajik sistit, mikrohematüri ve mikrohematüri gibi nörotoksik etkilerin profilaksisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Mesna ve diğer tiyol bileşikleri aşırı duyarlılık durumunda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Kanser hastaları ile mukayese edildiğinde otoimmün hastalığı olanlarda, psödo alerjik reaksiyonların görülme sıklığının daha yüksek olduğu bildirilmiştir. Bunun için,mesna ile ürotoksisiteden korunma yalnızca tıbbi gözetim altında risk ve yararları göz önünde bulundurularak uygulanmalıdır.Kusma görülen hastalara, oral yol yerine IV yolla verilmelidir. Aynı Nedenle, yüksek doz siklofosfamid ile birlikte tüm vücut ışınlanması uygulanan hastalara oral yol yerine IV mesna verilmesi gerekebilir.

Yan Etkileri:

 Potent sitotoksik ajanlarla birlikte kullanıldığında, mesnaya ait yan etkileri ayırmak zordur. Ancak Tek doz olarak günde 60-70 mg/kg mesna alan sağlıklı gönüllülerde ağızda kötü tat, bulantı, kusma, kolik, diyare, baş ağrısı, yorgunluk, kol,bacak ve eklem ağrıları, depresyon, irritasyon, enerji kaybı, döküntü,hipotansiyon ve taşikardi gibi yan etkiler görülmüştür.

İlaç Etkileşimleri:

 Mesna tedavisi keton cisimcikleri için yapılan idrar tahlillerinde (Rothera testi, multistix reaktif şerit gibi) yanlış pozitif reaksiyonlara ve idrardaki eritrosit için yanlış pozitif ya da yanlış negatif reaksiyonlara neden olabilir.

Doz Önerisi:

 Oksazofosforin dozunun %20’sine denk gelecek şekilde hesaplananUromitexandozu oksazofosforin ile aynı zamanda 4 saat ve 8 saat sonra İV olarak verilir. Ek dozlar, her biri oksazofosforin dozunun%40'ı oranında olacak şekilde oksazofosforin dozundan 2 ve 6 saat sonra oralyolla verilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...