Ursofalk

Ursofalk

Ursofalk nedir ne için kullanılır, Ursofalk nasıl kullanılır, Ursofalk ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kapsül

Ursodeoksikolik Asit

Ambalaj:

 250mgx100 kapsül.

Endikasyon:

 Safra kesesi fonksiyonlarını devam ettiği hastalarda, radyoopak olmayan kolesterol safra taşlarının eritilmesinde, safra taşı parçalanmasının ardından ortaya çıkan taş fragmanlarının eritilmesinde kullanılır. Ayrıca, Primer Biliyer Siroz’da (I.-II. safha) karaciğer fonksiyonlarının ve hastalık semptomlarının düzeltilmesi amacıyla kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Kalsifiye Veya bilirubin taşı kuşkusunda, 2 cm’den büyük taşlarda, safra kesesinin yarıdan fazlasının taşla dolu olduğu durumlarda, sürekli kolikyakınması olanlarda, safra kesesi ve safra yollarının inflamatuar hastalıklarında, enflamatuvar mide bağırsak hastalıkları ve ülserlerinde açlık diyetinde kullanılmamalıdır. Gebelik süresince kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Laboratuvar kontrolü, karaciğer testleri, SGOT, SGPT ve gGT dörder haftalık aralıklarla ilk üç ay önerilir. Yaklaşık 3 ayda bir tekrarlanır. Anne sütüne geçip geçmediği bilinmediğinden, emziren annelerde dikkatle kullanılmalıdır. Çocuklarda etkinliği ve güvenirliği saptanmamıştır.

Yan Etkileri:

 Hastaların Çok az bir bölümünde gaitada yumuşama olabilir, fakat bu, tedavinin kesilmesi için neden oluşturmaz. Bulantı, kusma, ağızda metalik tat, karın ağrısı nadiren ortaya çıkabilir. Bazı alerjik cilt reaksiyonları da görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Ursodeoksikolik asit ile birlikte kolestiramin, kolestipol veya alüminyum hidroksid gibi antasitler eş zamanlı uygulamaları, ursodeoksikolik asitin emiliminin önlenmesinedeniyle önerilmez.

Doz Önerisi:

 Safra Taşlarının Eritilmesinde: Günlük dozaj, vücut ağırlığına göre 2 ile 5 Kapsül arasında değişmektedir. 60 kg’ye kadar sabah 1,akşam 1 Kapsül; 80 kg’ye kadar sabah 1, akşam 2 Kapsül; 1000 kg’ye kadar sabah 1, akşam 3 Kapsül ve 100 kg’dan ağır olanlarda doz, sabah 2 Kapsül,akşam 3 Kapsüldür.Kapsüller düzenli bir şekilde alınmalıdır. Kolesterol Safra kesesi taşlarının erimesi için genellikle 3 ay ile 2 yıl arasında süreye gerek vardır. Eğer 12 aylık tedavinin ardından safra taşı büyüklüğünde bir azalma olmamışsa, tedaviye devam etmenin yararı yoktur. Tedavi Sırasında 6 aylık aralarla safra kesesi radyolojik tetkikleri yapılarak tedavinin başarısı kontrol edilmelidir.Primer Biliyer Siroz’da: 50 kg’ye kadar sabah 1, akşam 1 Kapsül; 75 kg’ye kadar sabah 1, öğlen 1, akşam 1 Kapsül; 100 kg’ye kadar sabah 1, öğlen 1, akşam 2 Kapsül ve 100 kg’dan fazla olanlarda doz sabah 2, öğlen 1, akşam 2 Kapsüldür.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...