Uterjin

Uterjin

Uterjin nedir ne için kullanılır, Uterjin nasıl kullanılır, Uterjin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Uterjin Ambalaj:

 0.125 mgx20 draje.

Endikasyon:

 Uterus subenvolüsyonu,loşi retansiyonu, doğum ve düşük sonrası kanamalarının tedavisindeendikedir.

Kontra Endikasyon:

 Gebelik,doğumun ilk evresi, doğumun ikinci evresinde başın taçlanmasındanönce (metilergometrin doğum indüksiyonu ya da hızlandırılmasıiçin kullanılamaz); ciddi hipertansiyon, preeklampsi, eklampsi,oklüzif vasküler hastalıklar (iskemik kalp hastalığı dahil), sepsisve ergot alkaloidlerine aşırı duyarlığı olan kişilerde kullanılmamalıdır.

Uterjin Uyarılar:

 Metilergometrin, makat gelişive diğer anormal prezantasyonlarda bebeğin doğumu tamamlanmadanve çoklu doğumda son bebek doğumu gerçekleşmeden önce verilmemelidir.Karaciğer ve böbrek fonksiyon bozukluğu olanlarda dikkatle kullanılmalıdır.Araç ve makine kullanım üzerine bilinen bir etkisi yoktur, ancak yinede, özellikle tedavinin başlangıcında araba ve makine kullanırkendikkatli olunmalıdır. Emziren kadınların bu ilacı birkaç gün kullanmasıile emzirilen bebeklerde zehirlenmeye dair izole bildirimler vardır.Emzirme sırasında kullanımı önerilmez.

Uterjin Yan Etkileri:

 Sık olarakbaş ağrısı, hipertansiyon, deri dö-küntüleri, karın ağrısı (uteruskasılmaları sonucu); seyrek olarak baş dönmesi, konvülsiyonlar,gö-ğüs ağrısı, hipotansiyon, bulantı, kusma, terleme artışı; nadirolarak bradikardi, taşikardi, çarpıntılar, periferik vazospastikreaksiyonlar; çok nadir olarak hallüsinasyonlar, miyokard enfarktüsüve anafilaktik reaksiyonlar gö-rülmüştür.

İlaç Etkileşimleri:

 Lohusalıkta bromokriptin ilemetilergometrinin birlikte uygulanması önerilmez. Halotan ve metoksiflurangibi anestezikler metilergometrinin oksitosik potansiyeliniazaltabilir.

Uterjin Doz Önerisi:

 Uterjin Ampul: IMyolla uygulanır. IV enjeksiyon ancak yaşamıtehdit eden durumlarda, 60 saniyeden uzun sürede yavaş olarak ve kanbasıncı monitör edilerek yapılmalıdır.Olağan dozu IM veya IV yolla 1 Ampuldür.Enjeksiyon,gerekirse 2-4 saat sonra tekrarlanabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...