Vagihex

Vagihex

Vagihex nedir ne için kullanılır, Vagihex nasıl kullanılır, Vagihex ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Vajinal Tablet

Heksetidin

Ambalaj:

 10 mgx12 tablet.

Endikasyon:

 Vajinal Enfeksiyonların lokal tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Gebeliğin İlk trimesterinde ve heksetidin karşı bilinen bir hipersensitivite durumunda kullanımı kontrendikedir.

Uyarılar:

 Lokal cilt reaksiyonlarına neden olabilir. Nükslerin Oluşmasını engellemek için ekstravajinal bölge ve kişinin cinsel partneri de tedavi edilmelidir. Gebelik ve laktasyonda kullanımına ilişkin yapılmış kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır. Bu dönemde bütün ilaçların kullanımından kaçınılmalıdır. İlk trimester dışında, yalnız fayda/yarar ilişkisinin dikkatlice değerlendirildiği hakim kararı ile kullanılır.

Yan Etkileri:

 Nadir Olgularda vajinal bölgede kaşıntı, yanma hissi, kızarıklık ve ağrı görülebilir. Ancak bu belirtiler genellikle tedavinin kesilmesini gerektirmez.Dirençli mantarların üremesinde artış görülebilir.Bu nedenle uygun bir izleme gereklidir. Süper enfeksiyon durumunda ilaç kesilmeli ve uygun bir tedavi başlanmalıdır.

Doz Önerisi:

 6 gün boyunca günde iki kez kullanılır. Vajinal tablet,sabahları ve akşam yatağa gitmeden önce, sırt üstü yatarken, vajinal kanal içine derin olarak yerleştirilir. Şikayetler (kaşıntı, akıntı) daha önce kesilse bile tedavi 6 tam gün sürmelidir. Eğer tedavi daha kısa sürede bırakılırsa nüksler ortaya çıkabilir. Menstruasyon sırasında tedavi kesilmemelidir. Doğum Kontrolü için kullanılan bazı lateks ürünleri ile (örneğin; diyaframlar ve kondomlar gibi) geçimsizlik riski vardır. Bu koruyucuların etkinliği azaltabilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...