Valtrex

Valtrex

Valtrex nedir ne için kullanılır, Valtrex nasıl kullanılır, Valtrex ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Valasiklovir

Ambalaj:

 500mgx42 film tablet.

Endikasyon:

 Herpes zoster (zona) enfeksiyonlarının tedavisinde endikedir. Akut ve postherpetik nevralji dahil, zostere bağlı ağrının süresini ve hastalarda görülme oranını azaltarak,ağrının giderilmesini hızlandırır.

Kontrendikasyon:

 Valasiklovir, asiklovir veya bunların formülasyonlarındaki herhangi bir maddeye aşırı duyarlığıolduğu bilinenlerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Renal fonksiyon bozukluğunda doz ayarlaması yapılmalıdır. Valasiklovir gebelikte kullanımına ilişkin veri yoktur. Normal önerilen dozlarda, gebelikte ancak eldeedilecek yararların bilinmeyen olası risklerinden daha fazla olduğuna inanılan durumlarda kullanılmalıdır. Valasiklovir anne sütüne geçtiğine dair veri bulunmamaktadır. Dolayısıyla, emziren bir anneye uygulanırsa, dikkat edilmesi önerilmektedir.

Yan Etkileri:

 Hafif baş ağrısı ve bulantı en sık bildirilen advers etkiler nedir.

İlaç Etkileşimleri:

 Böbrek fizyolojisini etkileyen diğer ilaçların asiklovirin plazma düzeylerini etkilemesi olasıdır.

Doz Önerisi:

 Erişkinlerde herpes zoster enfeksiyonlarının tedavisi için 1 Valtrex, günde 3 kez, 7 gün süre ile alınmalıdır. Yaşlılarda,böbrek fonksiyonları belirgin şekilde bozulmuş hastalar dışında doz düzenlemesi gerekmektedir. Yeterli hidrasyon sağlanmalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...