Vaqta

Vaqta

Vaqta nedir ne için kullanılır, Vaqta nasıl kullanılır, Vaqta ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Enjektör

Hepatit A virüs proteini

Ambalaj:

 Pediatrik/Adolesan dozu: 0.5 mL’de 25 U hepatit A virüs proteini içeren kullanıma hazır enjektör

: : Erişkin Dozu: 1 mL’de 50 U hepatit A virüs proteini içeren kullanıma hazır enjektör.

Endikasyon:

 Hepatit A Virüsünün neden olduğu enfeksiyonlara karşı aşılama için endikedir.Enfeksiyona yakalanma veya yayma riski bulunan 2 yaş ve üstü çocuklarda,adolesanlarda ve erişkinlerde aşılanma önerilmektedir.

Kontrendikasyon:

 Bu ürünün herhangi bir bileşeni karşı aşırı duyarlılık.

Uyarılar:

 Anafilaktik veya anafilaktoid reaksiyon oluşma riskine karşı hemen kullanılmak üzere adrenalin dahil yeterli tedavi olanakları hazır bulundurulmalıdır. Kesingereklilik varsa gebe kadına verilmelidir.Vaq-ta’nın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Pek çok ilaç anne sütüne geçtiğinden emziren kadın aVatar uygulanırken dikkatli olunmalıdır.2 yaşından küçük infantlarda etkinliği ve güvenirlik profili henüz saptanmamıştır.

Yan Etkileri:

 Aşılamayı izleyen 5 gün boyunca ateş ve lokal şikayetler ve aşılamadan sonraki 14 gün boyunca sistemik bulgular yakınmalar gözlenmiştir. Enjeksiyon bölgesinde ağrı, duyarlılık,sıcaklık, eritem, şişlik, ekimoz görülebilir. Ateş (oral, 38.9°C), karınağrısı, diyare, kusma, baş ağrıs, farenjit, üst solunum yolu enfeksiyonu,öksürük görülmüştür.

İlaç Etkileşimleri:

 Diğer aşılarla birlikte kullanımını öneren veriler henüz mevcut değildir. Temas sonrası profilaksi veya hemen ve uzun süreli kombine korunma gerektiren bireylere (örn. yakında endemik bölgelere gidecek olan yolcular) ayrı enjeksiyon bölgeleri ayrı enjektörlerle IG ile birlikte Vaq-enjekte edilebilir.

Doz Önerisi:

 Deltoid bölgeye IM yolla enjekte edilmelidir.IV, intradermal veya SC yoldan enjekte edilmemelidir. Aşılama dizisi bir primer doz ve aşağıdaki takvime göre verilen bir rapel doz dan ibarettir.Pediatrik/Adolesan: 2-17 yaş arası bireylere belirlenen bir tarihte tek doz 0.5 mL (25 U) ve 6-18 ay sonra 0.5 mL’lik bir rapel dozu(25 U) uygulanmalıdır.Erişkin: 18 yaş ve üstü erişkinlere belirlenen bir tarihte 1.0 mL’lik tek bir doz (50 U)ve 6 ay sonra 1.0 mL’lik rapel dozu (50 U) uygulanmalıdır.HAV’la Bilinen veya Varsayılan Temas/Endemik Bölgelere Yolculuk: İmmunoglobulin İle Birlikte Kullanım: Vaqta, ayrı enjeksiyon bölgeleri ve enjektörler kullanılmak koşuluyla IG ile birlikte uygulanabilir.Vaqta Aşılama takvimi yukarıda belirtildiği gibi uygulanmalıdır. Uygun IG dozajı için üreticisinin ürün sirkülerinebaşvurun.Vaqta’nın rapel dozu yukarıda belirtilen zamanlarda uygulanmalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...