Vendal Retard

Vendal Retard

Vendal Retard nedir ne için kullanılır, Vendal Retard nasıl kullanılır, Vendal Retard ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Ambalaj: 10 mg x 30 Tablet

: : 30 mgx30 Tablet

: : 60 mgx30 Tablet

: : 100 mgx20 tablet.

Endikasyon:

MorfinHCl, uzun süren ve şiddeti nedeniyle narkotik olmayan analjeziklerle tedavi edilemeyen postoperatif ağrılar, kanser ağrıları gibi endikasyonlarda kullanılır.

Kontrendikasyon:

Solunum sistemi depresyonu, obstrüktif solunum yolu hastalıkları ve solunum ile ilintili hastalıkları (astım gibi) olgularda uygulanmamalıdır. İlaç bağımlılığı olan veya bu yönde eğilimi olan olgularda uygulanmaz. Etkin maddeye ve diğer narkotikanaljeziklere duyarlığı olduğu bilinen olgulardan kontrendikedir.Prostat büyümelerinde kullanılmaz, tam blok oluşturabileceği için mesane duvarı yırtılmalarına neden olabilir. Epilepsilerde, bebeklerde, kafa içi basıncının yüksek olduğu durumlarda, böbrek üstü bezi disfonksiyonlarında kullanılmamalıdır. Akut karaciğer yetmezliği veya karaciğerde işlev kaybıyla birlikte olan olgularda, gebelerde, emzirenlerde,bebeklerde, preoperatif yatıştırıcı olarak uygulanmaz. Safra kesesi ve üriner sistem koliklerinde ilk seçim olarak kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

Morfin HCl, sadece hekim kontrolü altında uygulanabilir. Bunun en önemli nedenleri, sık aralıklarla ve uzun süreli alımlarda bağımlılık oluşturma potansiyelinin oluşumu yan etkilerde karşılaşılabilen risklerdir.

Yan Etkileri:

Tedavi başlangıcında mide bulantısı ve kusma görülebilir.Gerekmesi halinde bir antiemetik kullanımında sakınca yoktur. Ayrıca yorgunluk, depresyon hali veya çevreye ilgisizlik,kabızlık (bu durumda sürekli lifli gıdalar verilmesi veya laksatifler uygulanabilir), sindirim sisteminde kramplar, öksürük refleksinin kesilme, safra akımında azalma ve bununla ilintili sindirim sistemi yakınmaları, bradikardi, baş dönmesi, hipotansiyon ortaya çıkabilmektedir.Miyozis, libido azalması, kaşıntı ile birlikte deri döküntüleri ortaya çıkabilir.

İlaç Etkileşimleri:

Santral sinir sistemini deprese eden alkol veya anestetikler, hipnotikler, antidepresanlar, nöroleptikler veya santral etkili kas gevşeticilerin etkisini güçlendirir. MAO inhibitörleri veya simetidin ile birlikte uygulanması sırasında ciddi yan etkiler olabilir.

Doz Önerisi:

Tabletler bir bütün olarak, çiğnenmeden ve kırılmadan alınmalı, su içinde çö-zülmemeli veya ezilmemelidir. Genel bir kural olarak doz sabah ve akşam birer Tablet (30 veya 100 mg), 24 saatte 2 Tablettir. Her iki dozun arasında 12 saat olmasına dikkat edilmelidir.Dozaj yönünden olguya uygun, mümkün olan en düşük doz uygulanmalıdır.Ağrının artması veya tolerans gelişimi sonucu daha önceden verilen dozun yeterli olmaması durumunda, doz hekim kontrolü altında artırılmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...