Venoruton

Venoruton

Venoruton nedir ne için kullanılır, Venoruton nasıl kullanılır, Venoruton ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Forte Tablet

 Okserutin

Ambalaj: 500 mgx30 tablet.

 Endikasyon:

 Kronik venöz yetmezliğe eşlik eden ödem ve semptomlar(ağrılı, yorgun, şiş, ağır bacaklar, kramplar, parestezi); postflebitiksendrom, beslenme bozuklukları, varikoz dermatitler ve varikoz ülserler; skleroterapive varis egzersizinde yardımcı ilaç olarak; hemoroid semptomları (ağrı,eksudasyon, kaşıntı ve kanama) ve komplikasyonları; gebeliğin 4. ayındanitibaren olmak üzere, gebelik sırasında görülebilen venöz yetmezlik vehemoroidler; radyoterapiyi izleyen damar ve mukoza lezyonlarının önlenmesi vehafifletilmesi; diyabete, hipertansiyona ve ateroskleroza eşlik edenretinopatilerde yardımcı tedavi olarak ve amaurosis fugax ataklarınınönlenmesinde kullanılır.

Kontra Endikasyon:

 Okserutineveya diğer rutozitlere karşı aşırı duyarlı olanlarda ve ayrıca gebeliğin ilk 3ayında kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Genel klinik bir uygulama olarak gebeliğin ilk 3ayında kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Ender olarak deride dö-küntüler, minör gastrointestinalbozukluklar, baş ağrısı ve kızarma gibi hafif yan etkiler kaydedilmiştir.

Doz Önerisi:

 Venözbozuklukların tedavisi: Yemeklerle birlikte günde 2 kez 1Venorutonfortetablet.Semptomlar genellikle 2 haftaiçerisinde düzelir. Bu dozaja, semptomlar ve ödem tamaman kayboluncaya kadardevam edilmesi önerilir. Daha sonra tedaviye ara verilebilir (sağlanmış olandüzelme, tedavi durdurulduktan sonra en az 4 hafta devam eder) ve semptomlartekrarlayacak olursa, yukarıda belirtilen dozlar yeniden uygulanır.Radyoterapinin sekonderetkileri: Radyoterapiboyunca, semptomlar ortadan kalkıncaya kadar, yemeklerle birlikte günde 2 defa1 tablet.Retinal damar hastalıkları: En iyi sonuçlar, günde 1-2 g’ye kadaryükselebilen, yemeklerle birlikte günde 2 defa 1 veya 2 tabletVenoruton forte’a eşdeğer dozlarla alınmıştır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...