Ventide

Ventide

Ventide nedir ne için kullanılır, Ventide nasıl kullanılır, Ventide ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

İnhaler

Salbutamol 100 µg,beclometason dipropionat 50 µg/doz

Ambalaj:

 200 dozluk ambalaj.

Endikasyon:

 Obstrüktif Alt solunum yolu hastalıklarında, salbutamol ve beklometazon düzenli dozlarına gereksinim duyulan hastalarda kullanılır. İlk Uygulanacak tedavi için uygun olmayıp, inhale kortikosteroid tedavisine başlanmış hastalarda kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Bileşimdeki Maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılık durumunda kontrendikedir.İntravenöz salbutamol veya bazan salbutamol Tabletleri plasenta previa, antepartum hemoraji veya gebelik toksemisi gibi komplikasyonlar göstermeyen erken doğum sancılarının önlenmesinde kullanılmakla beraber, inhale salbutamol müstahzarları, prematüre doğumların tedavisi için uygun değildir.Gebelikteki düşük tehditlerinde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Astım tedavisinde normal olarak basamaklı bir tedavi uygulanmalı ve hastanın yanıtı klinik olarak ve akciğer fonksiyon testleriyle yakından izlenmelidir.Ventide İnhaler akut astım krizleri için değil, astımın uzun süreli rutin tedavisi için kullanılır.

Yan Etkileri:

 Sözün ardından hemen hırıltıda artış ile paradoksal bronkospazm oluşabilir. Bu durum hemen çabuk etkili bir bronkodilatör ile tedavi edilebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Propranolol gibi nonselektif blokerlerle birlikte verilmemelidir.

Doz Önerisi:

 Günlük doz erişkinlerde 3 veya 4 kez 2 inhalasyon ve çocuklarda 2, 3 veya 4 kez 1 veya 2 inhalasyon dur.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...