Ventosal

Ventosal

Ventosal nedir ne için kullanılır, Ventosal nasıl kullanılır, Ventosal ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

İnhaler

Salbutamol sulfat 100 µg/doz

Ambalaj: 200 dozluk aerosol.

Endikasyon:

 Astım,bronkospazm ve/veya reversibl havayolu obstrüksiyonunda kullanılır.

 

Kontrendikasyon:

 Salbutamol Aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

 

Uyarılar:

 Paradoksal bronkospazm oluşturabilir. Bazı hastalarda kalp üzerinde atım hızı, kan basıncı gibi ölçülebilir ve/veya bunlara ait semptomatik etkiler ortaya çıkarabilir. EKG’de değişiklik meydana getirebilir.Gebelikte kullanımı ancak annenin elde edeceği fayda fetusun maruz kalacağı potansiyel riskten fazla ise ilaç kullanılır. İlacın beklenen yararları herhangi bir potansiyel riski dengelenmedikçe emziren annelerde kullanımı önerilmez.

 

Yan Etkileri:

 İskelet kaslarında tremor meydana getirebilir, bu durum özellikle ellerde belirgindir. Periferik vazodilatasyon ile birlikte veya tek başına taşikardi meydana gelebilir. Baş ağrısı nadiren bildirilmiştir. İnhale Salbutamol ile ağız ve boğaz irritasyonu meydana gelebilir.

 

İlaç Etkileşimleri:

 Propranolol Gibi selektif olmayan beta bloker bir ilaçla birlikte kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Sadece inhalasyon yoluyla kullanılır.Akut bronkospazmın giderilmesinde: Erişkinlerde 1-2 puf, çocuklarda 1 puf, gerekirse doz 2 pufa çıkarılabilir.Egzersiz Nedeniyle oluşan bronkospazmın profilaksisinde: Erişkinlerde egzersizden 15 dakika önce 2 puf, çocuklarda egzersizden 15 dakika önce 1 puf, gerekirse doz 2 pufa çıkarılabilir.Sürek veya profilaktik tedavide: Erişkinler günde 3-4 kez 1 puf (en fazla 3-4 kez 2 puf),çocuklarda günde 3-4 kez 1 puf (en fazla 3-4 kez 2 puf).

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...