Verrutol

Verrutol nedir ne için kullanılır, Verrutol nasıl kullanılır, Verrutol ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Solüsyon

Salisilik asit 0.100 g, 5-florourasil 0.005 g/g

Ambalaj:

 15 gramlık cam şişe, uygulama çubuğuyla birlikte.

Endikasyon:

 Keratolitik özelliği olan salisilik asitle kombine edilen florourasil,Verrucae vulgaris Verrucae planae juveniles tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Dolaşım bozukluğu olanlarda,şeker hastalarında ve duyarlı kişilerde kullanılmamalıdır. Vücuttaki Benlere ve üzerinde tüy üremiş olan siğillere uygulanmamalıdır.Florourasil fetüse zarar verebileceğinden, gebelerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Gözlerle ve mukozalarla temasındansakınılmalıdır. Eğer göz ve mukozaya sıçrayacak olursa, bol su ile yıkanmalı, çöken maddeler uzaklaştırılıp 15 dakika süreyle su ile iyice yıkanmalıdır. Geniş yüzeylere (özellikle 25 cm2’den büyük alanlara) uygulanmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Yanma, kaşınma, irritasyon,inflamasyon, allerjik kontakt dermatit gö-rülebilir.

Doz Önerisi:

 Siğilin çevresindeki normal deriyle temas ettirilmeden günde 2-3 kez ince bir tabaka halinde siğilin üzerine uygulanır.Çok küçük siğiller için şişenin kapağındaki uygulama çubuğu yerine kürdan kullanılabilir. Her uygulamadan önce bir önceki uygulama sonucu oluşan film tabakası uzaklaştırılmalıdır. Eğer yıkama sonucu uzaklaştırılmazsa kenarından uygun şekilde kaldırılarak uzaklaştırılabilir.Klinik açıdan gözle görülür bir iyileşme 2 ile 4 hafta sonra, siğil küçülme ise 6 ile 12 hafta sonra gözlenir.