Vexol

Vexol

Vexol nedir ne için kullanılır, Vexol nasıl kullanılır, Vexol ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Oftalmik Süspansiyon

Ambalaj: %1x5 mL’lik plastik damlalıklı şişe.

Endikasyon:

 Oküler Cerrahiyi izleyen dönemde postoperatif enflamasyonun tedavisinde,üveit tedavisinde, palpebral ve bulbar konjonktivanın, kornea veya göz küresinin ön segmentinin kortikosteroidlere duyarlı enflamasyonları nın tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Epithelial Herpes simplex keratitis (dendritic keratitis),vaksinia, varicella ve korneanın veya konjonktivanın diğer viral hastalıklarında, gözün mikobakteriyel ve fungal enfeksiyonlarında,kortikosteroid tedavisinin mas-ekleyebileceği veya artırabileceği mikroorganizmalara bağlı olarak gelişen ve tedavi edilmemiş akutpürülan enfeksiyonlarında ve rimeksolona aşırı duyarlığı olduğubilinen olgularda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Gebelerde kesin bir zorunluk olmadıkça uygulanmamalıdır.Kortikosteroidlerin oftalmik uygulanmasından sonra anne sütünde saptanabilir düzeylere çıkıp çıkmadığı bilinmemektedir. Bu nedenle,hastalığın ve rimeksolon ile tedavinin önemine göre tedavinin ve emzirmenin kesilmesi yönünde karar verilmelidir. Çocuklarda etkinlik ve güvenilirliği bilinmemektedir.

Yan Etkileri:

 İntraoküler basınç artması, posterior subkapsüler katarakt oluşumu görülebilir. Görme bulanıklığı, deşarj, rahatsızlık hissi, oküler ağrılar, gözde yabancı cisim hissi, hiperemi ve kaşıntıya neden olabilmektedir. Çok seyrek olarak ise gözde yapışıklık hissi,kuru göz, konjonktival ödem, korneal renklenme, keratit, göz sulanması,fotofobi, ödem, irritasyon, korneal ülserasyon, baş ağrısı, göz kapağı kenarında kabuklanma, korneal ödem, infiltrasyon ve korneal erozyon yol açabilir.

Doz Önerisi:

 Postoperatif Enflamasyon: Göze veya her iki göze cerrahi girişimden 24 saat sonra başlayarak günde 4 kez konjunktival keseye 1 veya 2 damla damlatılır ve bu tedaviye postoperatif dönemin ilk iki haftasında devam edilir.Steroid tedavisine yanıt veren enflamasyonlar: Günde 4 kez hasta göze bir veya iki damla uygulanır.Üveit: Tedavinin ilk haftasında hasta gözün konjonktival-sesine her saat 1 veya 2 damla damlatılır. Tedavinin ikinci haftasında dozaj her 2 saatte 1 damlaya, üçüncü haftada ise günde 4 kez 1 damla azaltılır. Dördüncü haftanın ilk dört gününde günde 2, haftanın geri kalan 3 gününde ise günde 1 damla damlatılarak tedavi kesilmelidir.Tedavi sırasında kontakt lens kullanılmamalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...