Vicks Medinait

Vicks Medinait

Vicks Medinait nedir ne için kullanılır, Vicks Medinait nasıl kullanılır, Vicks Medinait ilacının yan etkileri kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şurup

Parasetamol 1 g,dekstrometorfan HBr 30 mg, doksilamin süksinat 12.5 mg, psödoefedrin 60 mg/30 mL

Ambalaj:

 120 mL’lik ambalaj.

Endikasyon:

 Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlarda görülen kırıklık, baş ağrısı, kas ağrıları,boğaz ağrıları, ateş, burun akması, aksırma ve tahrişe bağlı öksürükgibi semptomların hafifletilmesinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Bileşimdeki maddelerden herhangi birine karşı duyarlı olanlarda kullanılmamalıdır. Yüksek hipertansiyonu,ağır koroner damar hastalığı olan ve son 2 hafta içinde MAO inhibitörü kullanmış olan hastalara verilmemelidir.

Uyarılar:

 Yüksek dozlarda sinirlilik, sersemlik ya da uyku hali ortaya çıkabileceği den, önerilen dozlar aşılmamalıdır. Hipertansiyon,kalp hastalıkları, tiroid hastalıkları, diabetes mellitus, glokom,hipertiroidizm ya da prostat hipertrofisine bağlı idrar retansiyonu olanlar, hekim vermedikçe bu kombinasyonu kullanmamalıdır. Hekim Vermedikçe, sigara içenler, astım ve amfizeme bağlı ya da aşırı mukus salgısı ile birlikte görülen öksürüğü olanlar kullanmamalıdır. 7 günden daha uzun bir süre kullanılmamalıdır. Özellikle çocuklarda aşırı uyarılmaya yol açabilir. Kronik akciğer hastalığı, nefes darlığı ve nefes almada güçlük çekenler, hekim vermedikçe kullanmamalıdır.Ağır böbrek yetmezliği ve karaciğer yetmezliği olanlarda dikkatli kullanılmalıdır. Gebelerde, emzirenlerde ve gebe kalma olasılığı olan kadınlarda hekim vermedikçe kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Belirgin uyku hali ve sersemletmeye yol açabilir.Alkol, sedatif ve trankilizanlar bu etkiyi artırabilir. Özellikle Yüksek dozlarda uyku bozuklukları, halüsinasyon gibi SSS uyarılmasına bağlı yan etkiler nadiren görülebilir. Aşırı duyarlılığa bağlı olarak deri döküntüleri bildirilmiştir.Özellikle prostat hipertrofisi olanlarda idrar retansiyonu görülebileceği bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 aveb blokerlerin antihipertansif etkisini azaltabilir.Uzun süreli kullanımda ve yüksek dozlarda antikoagülan ilaçların etkisini artırır.

Doz Önerisi:

 12 yaş ve üzerindekilerde tercihen akşam yatarken30 mL dozunda kullanılır. Soğuk algınlığı ve grip semptomlarını seyrine bağlı olarak en fazla 6 saatte bir (günde 4 kez) kalmak kaydıyla tekrarlanabilir. Diyabetliler için: 30 mL’de 19.5 gr karbonhidrat vardır (81.5 kcal).Bu müstahzar %10 (v/v) oranında alkol içerir. Her ölçekte(30 mL) 3 mL alkol bulunduğundan, karaciğer hastaları, alkolikler,epileptikler, beyin hasarı olanlar, gebeler ve çocuklarda dikkatli kullanılmalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...