ViFer

ViFer nedir ne için kullanılır, ViFer nasıl kullanılır, ViFer ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kapsül

Ferro fumarat 175 mg (57.52 mg elementer demire eşdeğer), B12 Vitamini 30 mg, folik asit 20 mg, askorbik asit 75 mg, tiamin mononitrat 3.5 mg, riboflavin 3.5 mg, nikotinamid 15 mg, piridoksin HCL 2 mg, kalsiyum pantotenat 5 mg.

Ambalaj: 30 kapsül.

Endikasyon:

Erişkinlerde Demir eksikliği ile birlikte anemilerin tedavisinde ve folik asit eksikliğinin önlenmesinde, demir ve folik asit eksikliğinin yanı sıra, B kompleks vitaminleri eksikliği görülen hallerde veya bu vitaminlere gereksinimin arttığı durumlarda; gebelerdeki demir,folik asit ve B kompleks vitamini eksikliğinin önlenmesi ve tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

Pernisiyöz Anemide ve bileşimdeki maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

Pernisiyöz anemi ve diğer megaloblastik anemilerin yalnız folik asitle tedavi edilmesi uygun değildir.Anemi varlığında, nedeni ve türü saptanmalıdır. Folik asitin pernisiyöz anemi belirtilerini maskeleyebileceği akılda tutulmalıdır.

Yan Etkileri:

Bulantı,epigastrik ağrı, diyare ve konstipasyon yapabilir. Bu semptomların nedeni olan irritasyon, dozun azaltılması veya ilacın yemeklerdensonra alınmasıyla önlenebilir. Yemeğin demir absorpsiyonuna engelolacağı unutulmamalıdır.

İlaç Etkileşimleri:

Magnezyum Trisilikat ve karbonat gibi antiasitlerle birlikte alındığında tedavi yanıtsız kalabilir. Süt ve yumurta, demir emilimini azaltır. Tetrasiklinlerle Birlikte verilmemelidir. Mutlaka verilmesi gerekiyorsa, birkaç saat arayla verilmelidir. Levodopa ile birlikte verildiğinde, levodopanın parkinson üzerindeki etkisini azaltabilir.

Doz Önerisi:

Demir eksikliğinden kaynaklanan anemiler günde 2-3 Kapsül, diğer endikasyonlarda 1-2 Kapsül verilir.