Vigrande

Vigrande

Vigrande nedir ne için kullanılır, Vigrande nasıl kullanılır, Vigrande ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Ambalaj: 25 mgx 4 Tablet

: : 50 mgx4 tablet

: : 100 mg 4 tablets.

Endikasyon:

 Seksüel Stimülasyon doğal bir yanıt sonucu penise kan akışını artırarak,bozulmuş erektil fonksiyonda ereksiyonun sağlanması ve sürdürülmesinde etkinlik gösterir.Kadınların kullanımı için endike değildir.

Kontrendikasyon:

 İlacın herhangi bir bileşeni karşı aşırı duyarlılığı bulunan hastalarda kontrendikedir. Nitrik Oksit/siklik GMP yolu üzerine bilinen etkisiyle uyumlu olarak, sildenafilin nitratların hipotansif etkilerini potansiyelize ettiği gösterilmiştir ve bu nedenle nitrik oksit açığa çıkaran bileşikler (amil nitrat, butil nitrat gibi) veya nitratların herhangi bir formu ile beraber (nitrogliserin,isosorbid mononitrat, isosorbid nitrat, pentaeritritol tetranitrat,eritritol tetranitrat, isosorbid dinitrat/fenobarbital gibi) verilmesi kontrendikedir. Erektil disfonksiyonda kullanılan ilaçlar (sildenafil dahil) seksüel aktivitenin önerilmediği hastalarda (stabil olmayan anjina gibi ciddi kardiyovasküler bozukluklar ve ciddi kardiyak hastalıklarda) önerilmez. Sildenafilin güvenirliği aşağıdaki hasta gruplarında çalışılmamıştır, dolayısıyla daha ileri bilgi dininceye kadar bu hastalarda kullanılması kontrendikedir: Ciddi Karaciğer yetmezliği, hipotansiyon (kan basıncı <90/50 mmHg), geçirilmiş miyokard enfarktüsü olanlar, retinitis pigmentosa gibi herediter dejeneratif retinal bozukluğu olanlar (bu hastaların az bir kısmında genetik retinal fosfodiesteraz bozukluğu vardır).

Uyarılar:

 Erektil disfonksiyonu teşhisetmek, altta yatan potansiyel nedenleri ve uygun tedaviyi belirlemekiçin hastanın anamnezinin tam olarak alınması ve fizik muayenesi gereklidir.Seksüel aktivite önerilmeyen erkeklerde erektil disfonksiyon ajanları kullanılmamalıdır. Yaşlılarda sildenafil klirensi azaldığı için 25 mg’lik başlangıç dozu önerilir. Orta ve hafif böbrek yetmezliği olanlarda yetişkinler için önerilen doz rejimi uygulanır. Ciddi Böbrek yetmezliği olan (kreatinin klirensi <30 mL/dak) hastalarda ise sildenafil klirensi azaldığı için 25 mg’lik doz düşünülmelidir.Ciddi karaciğer yetmezliği olanlarda sildenafil klirensi azaldığı için 25 mg’lik doz önerilir. Günde bir kereden fazla alınmamalıdır ve hekim önerisi olmadan kesinlikle yüksek doz kullanılmamalıdır.Baş dönmesi ve görme bozukluğu bildirildiği için, araç ve makine kullanırken hastalar dikkatli olmalıdır.

Yan Etkileri:

 Asteni, ağrı, abdominal ağrı, sırt ağrısı, enfeksiyon, soğuk algınlığı, vazodilatasyon, diyare, bulantı, artralji,miyalji, sersemlik hissi, hipertoni, uykusuzluk, nazal konjesyon, farenjit,rinit, sinüzit, solunum yolu enfeksiyonu, solunum sistemi rahatsızlığı,döküntü, anormal görüş (hafif ve geçici, özellikle görmede renklerin soluklaşması, bunun yanında ışığı algılamada artış ve bulanık görme),konjonktivit, üriner yol enfeksiyonu, prostat rahatsızlığı, hipersensitivite reaksiyonu, hipotansiyon, senkop, taşikardi, uzun süreli ereksiyon ve/veya priapizm, gözlerde ağrı, kanlanma/kızarma görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Ketokonazol, eritromisin, simetidin ve sakinavir ile etkileşir. Greyfurt suyu, sildenafilin plazma düzeyini az bir miktarda artırabilir.Nitratların veya nitrik oksit içeren bileşiklerin sildenafil ile beraber kullanılması kontrendikedir.

Doz Önerisi:

 Önerilen doz, seksüel aktiviteden yaklaşık 1 saat önce 50 mg’dir. Etkinlik ve hastanın intoleransına bağlı olarak doz 100 mg’ye yükseltilebilir veya 25 mg’ye düşürülebilir. Önerilen En yüksek doz 100 mg’dir.Yiyeceklerle birlikte alındığında etkinliği başlamasında gecikme gözlenebilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...