Vincristine Sülfate DBL

Vincristine Sülfate DBL

Vincristine Sülfate DBL nedir ne için kullanılır, Vincristine Sülfate DBL nasıl kullanılır, Vincristine Sülfate DBL ilacının yan etkileri nelerdir?

Enjektabl Solüsyon

Vinkristin sülfat

Ambalaj: 1 mg/1 mLx1 Flakon

: : 2 mg/2 mLx1 Flakon.

Endikasyon:

 Akut lösemilerin tedavisinde endikedir. Diğer onkolitik ajanlarla kombine olarak Hodgkin hastalığı, non Hodgkin habis lenfomalar (lenfositik,mikst hücreli, histiositik, diferansiyel, nodüler ve diffüz tip) rabdomyosarkoma, nö-roblastoma, Wilm tümörü, osteojenik sarkoma,mikozis fungoides, Ewing sarkoması, meme kanseri, habis melanoma,küçük hücreli akciğer kanseri ve çocukluk çağı jinekolojik tümörlerde kullanılır. Vinkristin splenektomi ve adrenokortikal steroidler kısa süreli tedaviye yanıt vermeyen gerçek idiyopatik trombositopenik purpuralı hastalarda kullanılabilir; ancak bu hastalıkta ilk tedavi ajanı olarak kullanılmamalıdır. 

Kontrendikasyon:

 Gebelik,laktasyon, Charcot Marie Tooth sendromunun demyelinizan şeklinde kontrendikedir.

Uyarılar: Vinkristin kullanımından önce hasta ve yakınlarına ilacın oluşturabileceği yan etkiler yönünden önerilerde bulunulmalıdır.Vinkristin Sadece intravenöz yoldan kullanılmalıdır. İntratekal kullanımı ölümle sonuçlanır. Vinkristinin klinikte kullanılan konsantrasyondaki çözeltileri nin gözle temasından kaçınılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Vinkristin Haftalık tek doz uygulandığında lökopeni, nöropatik ağrı ve kabızlık gibi yan etkiler genellikle kısa sürelidir (7 günden az). Saç dökülmesi,duyu kaybı, parestezi, yürümede güçlük, spastik yürüyüş ve derin tendon refleksleri kaybı gibi yan etkiler en az tedavi süresince kalıcı olurlar, çoğu kez tedavi bırakıldıktan yaklaşık 6 hafta sonra kaybolurlar. Bazı hastalarda ise nöromüsküler güçlükler uzun süre devam edebilir. Sürek tedavisi sırasında saç tekrar uzayabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 lasparaginaz birlikte kullanılması gereken durumlarda, lasparaginaz vinkristin den önce verilirse vinkristinin hepatik klirensin azaltır.

Doz Önerisi:

 Vücut yüzey alanı m2 başına çocuklarda 1.5-2 mg, erişkinlerde 0.4-1.6 mg kadar uygulanır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...