Virosil

Virosil

Virosil nedir ne için kullanılır, Virosil nasıl kullanılır, Virosil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Virosil Krem

Asiklovir

Virosil Ambalaj:

 50mg/gx10 g lik tüp

Virosil Tablet

Asiklovir 25 tablet

Virosil Endikasyon:

Bağışıklık sorunu olan veya olmayan kişilerde ilk ve tekrarlayan Herpes Genitalis Enfeksiyonların tedavi ve profilaksisi; bağışıklık sorunu olan kişilerde Herpes simplex (mukokutanöz) enfeksiyonlar tedavi ve profilaksisi; bağışıklık sorunu olan ya da enfeksiyon ve komplikasyonları açısından risk altında bulunan çocukların Varicella Zoster enfeksiyonu tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

Asiklovire karşı aşırı duyarlı olduğu bilinenlerde kontrendikedir.

Uyarılar:

Gebelikte ancak elde edilecek yararların bilinmeyenolası risklerden daha fazla olduğuna inanılan durumlarda kullanılmalıdır.Anne sütüne düşük konsantrasyonlarda geçtiğinden emziren annelere uygulanırken dikkatli olunmalıdır.

Yan Etkileri:

Deri döküntüleri,bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı, baş dönmesi, konfüzyon, halüsinasyonlar,somnolans, baş ağrısı ve halsizlik görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

Probenesid,sistemik olarak uygulanan asiklovirin ortalama yarılanma süresini artırır.

Virosil Doz Önerisi:

Virosil Krem: 3 saatte bir, günde 6 kez, 7 gün uygulanır. Tedaviye,belirtiler görüldükten sonra olabildiğince çabuk başlanmalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...