Visken

Visken

Visken nedir ne için kullanılır, Visken nasıl kullanılır, Visken ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Ambalaj:

 5 mg x 30 tablet.

Endikasyon:

 Arteriyel Hipertansiyon, angina pektoris, sinüs ve atriyal taşikardi, paroksismal taşikardi, atrial flutter veya fibrilasyona bağlı taşikardi,supraventriküler ve ventriküler ekstrasistoller, ilaçlara bağlı ekstrasistoller (dijitalis) ve hiperkinetik kalp sendromunda endikedir.

Kontrendikasyon:

 Dijital Yanıt vermeyen kalp yetmezliği, kor pulmonale, ileri derecede bradikardi,2. ve 3. derece AV bloku ve bronşiyal astımda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Açık veya latent kalp yetmezliğinde bloker tedavisinden önce dijitalizasyon yapılmalıdır. Feokromositoma Dab Bloker Her zaman bir bloker ile birlikte kullanılmalıdır. Mevcut periferik dolaşım bozuklukları nadirde olsa pindolol ile ağır olabilir. Antidiyabetik ilaç alan hastalarda blokerler kullanırken dikkat edilmelidir. Uzun süreli periz sonunda hipoglisemi artabilir ve semptomlarından taşikardi blokerler maskelenir.Gebelerde ve emziren annelerde klinik deneyim azdır. Anne sütüne az da olsa geçer, ancak çocukla ilgili istenmeyen etki bildirilmemiştir. Kronik obstrüktif akciğer hastalığı nedeniyle bronkospazma eğilimi olan hastalarda, genel anestezi sırasında,mevcut periferik dolaşım bozukluğu olanlarda, ağır renal yetmezlik ve antidiyabetik kullananlarda dikkatle kullanılmalıdır.

Yan Etkileri: 

Yorgunluk,baş dönmesi, bulantı, mide bağırsak bozuklukları, baş ağrısı ve uyku bozukluğu gibi hafif ve geçici yan etkiler görülebilir. Tedaviyi Kesmeyi gerektiren deri reaksiyonları ve psişik semptomlar (depresyon,halüsinasyon) çok nadir gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

Beraber Kullanımda kalsiyum antagonistlerinin IV uygulamasından kaçınılmalıdır.Oral uygulamada özellikle verapamil tipi kalsiyum antagonisti ile kullanılacaksa hasta dikkatle izlenmelidir.

Doz Önerisi: 

Günlük doz, arteriyel hipertansiyonda sabahları tek doz halinde 5-15 mg veya 5 mg’lik dozlara bölünmüş olarak 2-3 kere alınır. Maksimum tek veya bölünmüş dozlar halinde 45 mg’ye yükseltilebilir.Anjina pektoris ve kardiyak aritmilerde alınacak yanıta bağlı olarak günlük bölünmüş dozlar halinde 10-15 mg alınmalıdır. Hiperkinetik Kalp sendromu nda günde 7.5 ile 20 mg’dir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...