Visudyne

Visudyne

Visudyne nedir ne için kullanılır, Visudyne nasıl kullanılır, Visudyne ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

İnfüzyon Solüsyonu İçin Toz 

Verteporfin

Ambalaj: 15 mgx1 flakon

Endikasyon:

 Ağırlıklı Olarak klasik subfoveal koroidal neovaskülarizasyon hastalarında yaşa bağlı maküler dejenerasyonu tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Porfiri Hastalarında veya verteporfin aşırı duyarlı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Verteporfin uygulanan hastalar, enfüzyon dan sonraki ilk 24 saat içinde ışığa duyarlı hale gelecektir. Bu periyot süresince hastalar ciltlerini, gözlerini ve vücutlarının diğer kısımlarını direkt güneş ışığı ve parlak halojen ışığı, cerrahi müdahale odası ya da diş doktoru muayenehanesinde yüksek güçte ışıklar gibi parlak oda ışığı ile korumasız temastan kaçınmalıdırlar. Gebelerde beklenen fayda, fetüs üzerindeki potansiyel riskten ağır basıyor ise gebe kadınlarda kullanılmalıdır. İnsan sütüne geçip geçmediği bilinmediğinden, emziren anneler uygulanmamalı veya emzirmeye ara verilmelidir.

Yan Etkileri:

 Bulanık,puslu anormal görüntü veya parlayan ışık görüntüsü, azalan görme, gri ya da koyu renk haleler gibi görme alanı defektleri, skotom ve siyah noktalar,lakrimasyon bozuklukları, subretinal hemoraji, vitröz hemoraji görülebilir.Hastaların %1’inde yedi gün içinde ciddi görme azalması (4 sıra veya daha fazla) bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Fotosensitivite Sebep olan bazı ajanların (örn. tetrasiklinler, sülfonamidler, fenotiyazinler,sülfonilüre, hipoglisemik ajanlar, tiyazit diüretikleri ve griseofulvin) bir arada kullanımı fotosensitivite reaksiyonu potansiyelini artırabilir. Aktif Oksijen türlerini doyuran veya radikalleri ortadan kaldıran dimetilsülfoksit, beta karoten, etanol, format ve mannitolün verteporfin aktivitesini azalttığı düşünülmektedir. Tromboksan A2 inhibitörleri gibi pıhtılaşmayı, vazokonstriksiyonu veya platelet agregasyonunu azaltan ilaçlar verteporfin aracılı tromboz ve platelet agregasyonunu azaltabilir.

Doz Önerisi:

 Visudyne 2.0 mg/mL dozda 7.5 mL solüsyon elde etmek için 7.0 mL enjeksiyonluk suda rekonstitüe edilir. 6 mg/m2 yüzey alanı doz için Visudyne solüsyonu gerekli miktarı %5 dekstroz içinde dilüe edilerek 30 mL’lik son hacme getirilir. Doz ayarlamasında hastanın boyu ve ağırlığına bağlı olarak hesaplama yapılır. Salin solüsyonu kullanılmaz. Damar içine 10 dakika içinde yavaşça enjeksiyon yapılmalıdır. Göz ve cilt ile temas etmemelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...