VitaMerfen

VitaMerfen

VitaMerfen nedir ne için kullanılır, VitaMerfen nasıl kullanılır, VitaMerfen ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Pomat

Benzalkonyum klorür 1 mg, klorheksidin glukonat 5 mg, A vitamini 2 mg (2000 IU)/g

Ambalaj: 40 gram.

Endikasyon:

 Açık Lezyonların ve yaraların, çiziklerin, kesiklerin, minör yanıkların (birinci veya ikinci derece, küçük) dezenfeksiyonu ile böcek sokmalarının dezenfeksiyonunda endikedir. Bileşimdeki A vitamini, yaraların epitelizasyon unu ve sikatrizasyonunu teşvik eder.

Kontrendikasyon:

 Klorheksidine veya kuaterner amonyum tuzlarına karşı aşırı duyarlı olanlarda kullanılmamalıdır. Klorheksidin glukonat, iç kulağa temas etmemelidir. Bu nedenle de kulak zarının delik olduğu bilinen ya da böyle bir perforasyon dan şüphe edilen hastaların dış kulak kanalına asla uygulanmamalıdır. Beyin zarlarına, beyin dokularına veya gözlere temas etmemelidir. Advers etkileri artırabileceği neden, kapalı pansuman altında kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Göze kazara temas durumunda, gözler bol miktarda suyla yıkanmalıdır. Gerekirse, gebelerde veya bebeğini emziren kadınlarda kullanılabilir. Ancak, özellikle gebeliğin ilk 3 aylık döneminde olmak üzere,emilimi arttıran durumlarda kullanılması durumunda dikkatli olmak gerekir.

Yan Etkileri:

 Klorheksidin Glukonat veya benzoksonyum klorüre karşı aşırı duyarlılık reaksiyonlarıenderdir.

İlaç Etkileşimleri:

 Ağartıcı Solüsyonlar (hipoklorit), klorheksidin ile temas ettikleri takdirde, kumaş üzerinde kahverengi lekeler meydana getirebilir.

Doz Önerisi:

 Doğrudan doğruya ya da bir kompres aracılığıyla dezenfekte edilecek bölgeye uygulanır. Eğer bölge çok ağrılı değilse,penetrasyonu artırmak için hafif masaj yapılır.Vita Merfen Pomat, tuvalet sabunu gibi anyonik türevlerle birlikte kullanılmamalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...