Vogast

Vogast nedir ne için kullanılır, Vogast nasıl kullanılır, Vogast ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Enterik Mikropellet Kapsül

 

Lansoprazol

Ambalaj: 30 mgx14 kapsül.

Endikasyon:

 Duodenal Ülser, gastrik ülser, reflü özofajitin kısa süreli tedavisinde,ZollingerEllison sendromu dahil patolojik hipersekresyonun uzunsüreli tedavisinde veHelicobacterpylorienfeksiyonu ile seyredenduodenal ülser tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Lansoprazole Karşı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Etki ve emniyeti belirtilmediğinden gebelerde, emzirenlerde ve 18 yaşın altında kullanılmamalıdır.Hepatik yetmezliği olanlarda doz 30 mg’yi aşmamalıdır.

Yan Etkileri:

 En çok rastlanan advers etkiler diyare, baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı ve konstipasyondur.Abdominal ağrı, baş ağrısı, flu sendromu, ağrı, sırt ağrısı, gö-ğüsağrısı ve enfeksiyon, diyare, gastrointestinal anomali (polip),kusma, diş bozukluğu, bulantı, gastroenteritis, rektal bozukluk, artralji görülmüştür. Anafilaksi dahil kızarıklık, prurit ve aşırı duyarlılık reaksiyonları rapor edilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Teofilinle Birlikte kullanımı teofilin dozunda ayarlama gerektirebilir. Sukralfat En az yarım saat önce kullanılmalıdır. Ketokonazol, ampisilin esterleri,demir tuzları, digoksin gibi ilaçların emilimini etkileyebilir.

Doz Önerisi:

 Yemeklerden önce alınmalıdır. Duodenal ülserde önerilenoral doz 4 hafta süreyle günde 1 kez 30 mg’dir.Duodenal ülser rekürrensi riskini azaltmak için H. pylori eradikasyonu: Üçlü tedavi rejiminde; 10-14 gün süreyle günde 2 kez (12 saat arayla) 30 mg Vogast, 1 g amoksisilin ve 500 mg klaritromisin birlikte uygulanır.İkili tedavi rejiminde ise 14 gün süreyle günde 3 kez (8 saat arayla) 30 mg Vogastile 1 g amoksisilin birlikte uygulanır.Gastrik Ülserde önerilen oral doz 8 haftaya kadar günde 1 kez 30 mg’dir.Gastroözofageal reflü hastalığı ve erozif özofajitte önerilen oral doz 8haftaya kadar, günde 1 kez 30 mg’dir. 8 haftalık tedaviye yanıt vermeyen hastalarda (%5-10) ek bir 8 haftalık tedavi daha uygulanabilir.Zollinger Ellison sendromunun da dahil olduğu patolojik hipersekresyon durumlarında önerilen oral başlangıç dozu günde 1 kez 60 mg’dir.