Volmax

Volmax nedir ne için kullanılır, Volmax nasıl kullanılır, Volmax ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kontrollü Salım Tableti

Salbutamol sülfat

Ambalaj: 4 mgx14 ve 56 Tablet

: : 8 mgx14ve 56 Tablet.

Endikasyon:

 Semptomlar Oluştuğunda rahatlamak için hasta tarafından bilinen, astım krizinin ortaya çıkmasına neden olabilecek koşullarda (örneğin egzersiz,kaçınılması mümkün olmayan alerjene maruz kalınması durumunda)semptomları önleyici olarak kullanılır. Özellikle hafif, orta ve şiddetli astımda hemen rahatlatıcı ilaç olarak kullanılır. Ancak,salbutamol güvenilerek düzenli kortikosteroid tedavisine başlanması ve tedaviye devam edilmesi geciktirilmemelidir.

Kontrendikasyon:

 Geçmişindeaşırı duyarlığı bilinenlerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Gebelikte sağlanması beklenen yarar, fetüse olası etki riskinden büyük ise düşünülmelidir.Muhtemelen anne sütüne geçtiğinden,beklenen yararları herhangi bir potansiyel riskini dengeleme dikçe emziren annelerde kullanımı önerilmez.

Yan Etkileri:

 İskelet Kaslarında hafif bir titremeye neden olabilir, genellikle titreme en çok ellerde belirgindir. Nadiren baş ağrıları bildirilmiştir.Bazı hastalarda periferal vazodilatasyon ve kalp hızında dengeleyici küçük bir artış görülebilir. Anjioödem, ürtiker, bronkospazm, hipotansiyon ve kollaps gibi aşırı duyarlılık reaksiyonları çok nadir olarak rapor edilmiştir. Çok nadir olarak kas krampları bildirilmiştir. İnhalasyon Tedavisinde, inhalasyonun ardından hemen hırıltıda artış ile paradoksal bronkospazm görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Diğer oralsempatomimetik ajanlarla kombine edilmemelidir. Salbutamol Kardiyovasküler sistem üzerindeki etkisini artırabileceği nden MAO inhibitörleri ve trisiklik antidepresanlarla tedavi edilen hastalara salbutamol dikkatli verilmelidir. Propranolol gibi non selektif b bloker ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Günlük doz erişkinlerde 2x8 mg ve 3-12 yaş arası çocuklarda 2x4 cm’dir.