Volog

Volog

Volog nedir ne için kullanılır, Volog nasıl kullanılır, Volog ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Krem

Halsinonid

Ambalaj: 1 mg/gx20 g’lik tüp.

Endikasyon:

 Kortikosteroidtedaviye yanıt veren atopik dermatit, kontakt dermatit, nö-rodermatit(lichen siplex cronicus) ekzematö-dermatit, enfantil ekzema ve psö-riazisintedavisinde endikedir.

Kontra Endikasyon:

 Topikalkortikosteroidler derinin tüberkülozunda ve birçok virütik lezyonlarda(vaccinia ve varicella dahil) ve duyarlık durumlarında kontrendikedir.Oftalmik amaçla kullanılmamalı ve perfore kulak membranı olan hastalardadış kulak yoluna uygulanmamalıdır.

Uyarılar:

 Bazan, özellikle kapalı sargıuygulamasıyla bu ilacı uzun bir süre kullanmakta olan hastalar,ilaç durdurulduğunda steroidden çekilme semptomları gösterebilirler.Gebelikte güvenirliği tam olarak saptanmadığından, geniş alanlardafazla miktarlarda ve uzun süreler kullanılmamalıdır.
 

Yan Etkileri:

 Uygulama yerinde geçici yanmahissi meydana gelebilir. Kapalı sargı yöntemiyle kullanılan kortikosteroidlerinmiliaria, folikülit, piyoderma ve lokalize deri atrofisine nedenolabildikleri bilinmektedir. İntertrijino bölgelerde veya kapalısargı yöntemiyle kortikosteroid müstahzarları fazla miktardakullanılırsa bazan deride verjitürler meydana gelebilir.
 

 Doz Önerisi:

 Günde 2-3 kez hasta bölgeye yavaşça ovularak uygulanır.Daha az ciddi durumlarda, başlangıç tedavisi olarak günde 1 kez uygulamayeterli olabilir. Psö-riazis dahil ciddi dermatozlar, önce genelgünlük doz ile kontrol altına alınır ve sonra sürek tedavisi olarakgünde bir kez uygulanır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...