Vomet

Vomet nedir ne için kullanılır, Vomet nasıl kullanılır, Vomet ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Ambalaj: 200 mg/2 mL x 6 ampul.

Trimetobenzamid HCL

Ambalaj: 200mgx20 draje.

Endikasyon:

 Bulantı Ve kusmanın kontrolünde kullanılır. Çocuklarda komplike olmamış kusmalarda antiemetik kullanılmamalıdır.

Kontrendikasyon: Trimetobenzamid Karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Şiddetli kusmalarda yalnızca antiemetik verilmemeli, kusmanın nedeni belirlenmelidir. Herşeyden Önce kaybolan vücut sıvısının yeniden sağlanması, elektrolit dengesinin düzeltilmesi, ateşin düşürülmesi ve kusma nedeninin ortadan kaldırılması üzerinde durulmalıdır. Aşırı dehidratasyondan kaçınılmalıdır, çünkü serebral ödem oluşabilir. Çocukların kusmalarında kullanırken tedbirli olunmalıdır, çocukların basit kusmalarında antiemetikler verilmemelidir, yalnızca nedeni bilinen kusmalarda kullanılmalıdır.Uyku hali oluşturabilir; hastanın ilaca kişisel tepkisi anlaşılıncaya kadar motorlu araç ve tehlikeli makineleri kullanmaları önerilir.Alkolle birlikte kullanılmamalıdır. Gebelerde, emziren annelerde kullanılması sakıncalı olabilir.

Yan Etkileri:

 Aşırı duyarlılık reaksiyonları ve Parkinson benzeri semptomlar bildirilmiştir.Kan diskrazileri, görme bulanıklığı, konvülziyon, diyare, depresyon,baş dönmesi, baş ağrısı, uyuşukluk, sarılık, kas krampları ve opistotonus bildirilmiştir. Bunlardan herhangi biri görüldüğünde ilacın kullanımına son verilmelidir. Alerjik tipte deri reaksiyonları görülmüştür.İlk duyarlılık belirtisinde ilacın kullanımı hemen durdurulmalıdır.

İlaç Etkileşimleri:

 Trisiklik antidepresanlar,SSS’ne etkili antihipertansifler, SSS depresanları, parenteral magnezyum sülfatla etkileşebilir, trimetobenzamid veya ilaçların etkileri artabilir.

Doz Önerisi:

 Vomet Ampul: Erişkinlerde günde 3-4x200-300 mg ve 27-41 kg arası çocuklarda 3x100-150 mg uygulanır.