Wintus

Wintus

Wintus nedir ne için kullanılır, Wintus nasıl kullanılır, Wintus ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Draje

Parasetamol 250 mg, dekstrometorfan HBr 10 mg, fenilefrin HCl 5 mg, klorfeniramin 2mg

Ambalaj: 20 draje.

Endikasyon:

Soğuk algınlığının neden olduğu öksürük, konjesyon, ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrılarında,grip, bronşit, sinüzit ve rinitte kullanılır.

Kontrendikasyon:

Bileşimdeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir. İlerlemiş hipertansif kalp damar hastalığı, hipertiroidisi, glokomu, prostat hipertrofisi,ilerlemiş diyabetik, karaciğer ve böbrek hasarı olanlar ve MAO inhibitörü olanlar kullanmamalıdır. Gebelik ve laktasyonda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

Sinirlilik, baş dönmesi ve uykusuzluk meydana getirebilir.Özellikle çocuklarda eksitabiliteye, sersemliğe neden olabilir. Hekim tarafından verilmedikçe, kalp hastalığı,yüksek kan basıncı, tiroid hastalığı, diyabet, astım, glokom, amfizem,kronik obstrüktif akciğer hastalığı, nefes darlığı, prostat bezi büyümesinden dolayı idrara çıkma zorluğu ve nefes alma zorluğu olan hastalar almamalıdır.Wintus Alanlar motorlu taşıt ve makine kullanmamalıdır.7 günden daha fazla alınmamalıdır.

Yan Etkileri:

Genellikle yüksek dozlarda baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, kusma, kabızlık, deri döküntüsü, terleme,çarpıntı, sinirlilik, iştah kaybı, zor idrar yapma, bulanık görme,karın ağrısı gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

b adrenerjik bloker ilaçlar fenilefrinin pressure etkisini artırabilir. Diğer sempatomimetik ajanlarla birlikte dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.

Doz Önerisi:

Yetişkinlerde (12 yaş ve üzeri) her 6 saatte 1-2 draje kullanılır. Çocuklarda (6-12 yaş arası) her 6 saatte 1 draje kullanılır. 6 yaşın altındaki çocuklarda güvenirliği kanıtlanmamıştır.Bileşimdeki boyar madde tartrazin nedeniyle aşırı duyarlılık reaksiyonları gelişirse, ilaç bırakılmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...