Xanax

Xanax

Xanax nedir ne için kullanılır, Xanax nasıl kullanılır, Xanax ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet


Ambalaj: 0.5 mgx30 Tablet

: : 1 mgx50 tablet.

Endikasyon:

Anksiyete Durumları, karma anksiyete depresyon durumları, nörotik ya da reaktif depresyon durumları ve başka hastalıklara eşlik eden anksiyete durumları,karma anksiyete depresyon ya da nö-rotik depresyonlarda endikedir.

Kontrendikasyon:

Benzodiazepinler Aşırı duyarlılık gösterdikleri bilinen kişilerde kontrendikedir.

Uyarılar:

Bağımlılık yapabilir.Primer teşhisin şizofreni olduğu hastalarda kullanılması öğütlenmektedir. Alkolikler ve uyuşturucu alışkanlıkları gibi hastalar drog alışkanlığına ve bağımlılığına eğilim gösterdikleri için, bu tür hastaların benzodiazepinler tedavi altındayken dikkatli bir denetim altında tutulması gerekir.SSS üzerine etki gösteren diğer ilaçlarda olduğu gibi, alprazolam kullanırken uyku hali ve baş dönmesi gelişmediği saptanınca kadar hastalara motorlu araç ya da tehlikeli makine kullanmaları örgütlenmelidir. Alprazolam tedavisini birdenbire durdurmaktan kaçınılmalıdır. Böbrek yada karaciğer fonksiyonu bozukluğu olan hastaların tedavisinde geçerli önlemlere uyulmalıdır. Gebeliğin İlk 3 ayında kullanımından kaçınılmalıdır. Kural olarak, ilaç kullanan annelerin emzirme neler öğütlenmektedir.

Yan Etkileri:

Alprazolam Tedavisi sırasında en yaygın olumsuz reaksiyonun uyku hali olduğu saptanmıştır. Daha az yaygın reaksiyonlarda baş dönmesi, görme bulanıklığı,koordinasyon bozuklukları, çeşitli mide bağırsak ve otonom sinir sistemi belirtileridir. Stimülasyon, ajitasyon, konsantrasyon güçlükleri, konfüzyon, halüsinasyonlar veya davranış üzerindeki başka olumsuz etkiler seyrek olgularda ve gelişigüzel bir biçimde görülmüştür.

İlaç Etkileşimleri:

Alprazolam Dahil olmak üzere benzodiazepinler, barbitürat ilaçları ya da alkolle birlikte kullanıldığında, SSS üzerinde ek bir depresan etki yaratırlar.

Doz Önerisi:

Günlük doz anksiyetede başlangıç için günde 3 kez verilmek üzere 0.25-0.5 mg ve daha sonra birkaç doza bölünmüş halde 0.5-4 mg; depresyonda başlangıç için günde 3 kez verilmek üzere 0.5 mg ve daha sonra birkaç doza bölünmüş halde 1.5-4.5 mg; geriatrik hastalarda günde 2-3 kez verilmek üzere 0.25 mg, daha sonra birkaç doza bölünmüş halde 0.5-0.75 mg, gerekirse ve tolere edilebilir tedricen arttırılır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...