Xefo

Xefo

Xefo nedir ne için kullanılır, Xefo nasıl kullanılır, Xefo ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Enjektabl Flakon

Ambalaj: 8 mgx1 flakon ve 2 mL’lik çözücü ampul.

Film Kaplı Tablet

Lornoksikam

Ambalaj: 8 mg x 20 tablet.

Endikasyon:

Analjezikve antipiretik etkili, nonsteroidal antienflamatuvar bir ajan olarak kronik romatizmal hastalıklar (romatoid artrit) ve dejeneratif eklem hastalıkları(osteoartrit) ve eklem dışı romatizmal durumlar (lumbosiyatalji),postoperatif ve travmaya bağlı ağrıların kısa süreli tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

Lornoksikam Karşı alerjisi olan kişilerde, salisilat veya diğer İNSAN’lara karşı aşırı duyarlılığı (astım, rinit, anjioödem ve ürtiker gibi semptomlar) olan hastalarda, aktif veya yerleşik mide ve duodenum ülseri olan hastalarda,böbrek fonksiyonu orta veya ağır düzeyde kısıtlı olan hastalarda (serum kreatinini 300 mol/L’nin üzerinde), hipovolemi veya dehidrasyonu olan hastalarda, ağır karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda, ağır kalp yetmezliğine sahip hastalarda ve bilinen ya da şüphe edilen serebrovasküler kanama durumlarında kontrendikedir.

Uyarılar:

Koagülasyon bozukluklarında ayrıntılı bir risk yarar değerlendirmesinden sonra verilmelidir. 18 yaşın altında veya 65 yaşın üzerindeki kişilerde kullanımıyla ilgili yeterli klinik veriler bulunmamaktadır. Gebelik Ve emzirme dönemlerinde insanlarla ilgili klinik deneyimler bulunmadığı ve bu dönemlerde güvenli bir uygulama garanti edilemediği için kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

Abdominal Ağrı, diyare, dispepsi, mide bulantısı, kusma, kabızlık, gastroözofageal reflü,ağız kuruluğu, flatulans, gastrit, stomatit, peptik ülser ve/veya gastrointestinal kanama, iştah değişiklikleri, karaciğer fonksiyon bozuklukları, dermatit, kaşıntı, ekimoz, alopesi, vertigo, baş ağrısı, tat değişiklikleri, terleme, bacak krampları, paresteziler, titreme, görme değişiklikleri, uykusuzluk, yorgunluk görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

Antikoagülanlar Ve trombosit agregasyonunu inhibe edici ilaçlarla beraber kullanımında kanama süresinin uzamasına neden olabilir. Kıvrım diüretiklerin diüretik ve kan basıncı düşürücü etkisini azaltır. Sülfonilürenin hipoglisemik etkisinigüçlendirir.ACEinhibitörlerinin etkisini azaltır. Lityum plazma düzeyini artırabilir. Metotreksat Serum değerlerini yükseltebilir. Simeditin lornoksikamın plazma konsantrasyonununyükselmesine neden olur. Digoksinin renal klirensini azaltır. Rifampisin gibi ilaçlarla birlikte alındığında plazma düzeyi azalır.

Doz Önerisi:

Xefo Enjektabl Flakon: Uygulamadan önce çözücü ampuldeki enjeksiyonluk 2 mL su ile sulandırılmalıdır.Xefo Enjektabl Toz Flakon IV ve IM yolla kullanılabilir.İntravenöz uygulamada enjeksiyon süresi en az 15 saniye, intramusküler uygulamada ise en az 5 saniye olmalıdır. Lornoksikam 8 mg’lik dozlar halinde verilmelidir ve günlük doz genel olarak 16 mg’yi aşmamalıdır.%0.9 NaCl, %5 dekstroz (glukoz) ve ringer solüsyonu ile geçimlidir.

Xefo Film Tablet: Ağrı tedavisinde 8 mg 16 mg/günlük doz önerilir ve 2 doz olarak alınmalıdır. Günlük doz 16 mg’yi aşmamalıdır. Romatizmalar Tirit ve osteoartritte önerilen başlangıç dozu iki veya üç doza bölünmüş olarak 12 mg’dir. Yeterli miktarda sıvıyla yemeklerden önce alınmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...