Xeloda

Xeloda

Xeloda nedir ne için kullanılır, Xeloda nasıl kullanılır, Xeloda ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Kaplı Tablet

Ambalaj: 150 mg x 60 tablet

: : 500 mgx120 tablet.

Endikasyon:

Kapesitabinoral uygulanan, tümör bölgesinde aktive olan ve tümöre selektif sitotoksik bir ilaç olarak tasarlanan bir floropirimidin karbamatlar ve lokal ilerlemiş yada metastatik meme kanseri olan hastalarda paklitaksel kemoterapi rejimi başarısız olmasından sonra endikedir.

Kontrendikasyon:

Floropirimidin tedavisine ciddi ve beklenmeyen reaksiyonhikayesi olan hastalarda ve florourasile bilinen hipersensitivitesi olanlardakontrendikedir.

Uyarılar:

Diyare, abdominal ağrı, bulantı, stomatit ve el ayak sendromu,doz kısıtlayıcı toksisite nelerdir. Gebelikte kullanılmamalıdır. Kapesitabin Tedavisi sırasında emzirmenin kesilmesi önerilir.

Yan Etkileri:

Diyare, bulantı, kusma, karın ağrısı ve stomatit gibi ciddi (evre 3-4) reaksiyonlar görülebilir. El Ayak sendromu (palmar plantar eritrodisestezi) uyuşma, dizestezi/parestezi, karıncalanma, ağrısız veya ağrılı şişlik veya eritem, deskuamasyon, bül oluşumu veya şiddetli ağrı ile karakterizedir. Dermatit ve alopesi de görülebilir.

Doz Önerisi:

Xeloda Ancak antineoplastik ilaçların uygulanması konusunda deneyimli uzman bir hekim tarafından reçetelenmelidir.Xeloda Nın iki hafta boyunca her gün 2500 mg/m2 dozunda uygulanmasından sonra bir hafta dinlenme dönemi bırakılması önerilir. Toplam günlük dozu ağızdan iki doza(sabah ve akşam) bölünerek ve yemekten sonraki 30 dakika içinde verilmelidir.Tabletler Su ile yutulmalıdır. Hastalığın ilerlemesi ya da tedavinin tolere edilememesi durumunda tedavi kesilmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...