Xenical

Xenical

Xenical nedir ne için kullanılır, Xenical nasıl kullanılır, Xenical ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Sert Jelatin Kapsül

Ambalaj: 120 mgx84 kapsül.

Endikasyon:

Obez hastaların veya aşırı kilolu hastaların tedavisinde hafif düşük kalorili bir diyetle birlikte endikedir.

Kontrendikasyon:

Kronik malabsorpsiyon sendromu olan hastalarda,kolestazı olanlarda, orlistata aşırı duyarlığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

Yeterli beslenmenin sağlanması için bir multivitamin desteği düşünülebilir.Çok fazla yağ içeren bir öğünle birlikte alındığında,gastrointestinal yan etkiler artabilir. Gebelik döneminde kullanımı önerilmez. Emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

Sık gözlenen advers etkiler,yağlı lekelenme, gazla birlikte sızıntı, ani dışkılama gereksinimi,yağlı dışkı, akışkan dışkılama, defekasyon sıklığında artış ve dışkı kaçırma dır.

İlaç Etkileşimleri:

Orlistat ile birlikte verdikleri nD, E vitamini ve beta karoten emiliminde azalma gözlenmiştir. Orlistat İle birlikte alındığında, siklosporin plazma düzeyinde azalma gözlenmiştir.

Doz Önerisi:

Xenicalin önerilen dozu her ana öğünle birlikte (yemekten hemen önce, yemek sırasında veya en fazla bir saat sonrasında) 120 mg’lik 1 Kapsüldür. Eğer bir öğün atlanırsa veya yemekte yağ alınmadıysa,Xenical Dozu atlanabilir. İki yıldan fazla güvenirlik ve etkinlik bilgisi olmadığından orlistatla tedavi süresi iki yıldan uzun olmamalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...