Xenical

Xenical nedir ne için kullanılır, Xenical nasıl kullanılır, Xenical ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Sert Jelatin Kapsül

Ambalaj: 120 mgx84 kapsül.

Endikasyon:

Obez hastaların veya aşırı kilolu hastaların tedavisinde hafif düşük kalorili bir diyetle birlikte endikedir.

Kontrendikasyon:

Kronik malabsorpsiyon sendromu olan hastalarda,kolestazı olanlarda, orlistata aşırı duyarlığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

Yeterli beslenmenin sağlanması için bir multivitamin desteği düşünülebilir.Çok fazla yağ içeren bir öğünle birlikte alındığında,gastrointestinal yan etkiler artabilir. Gebelik döneminde kullanımı önerilmez. Emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

Sık gözlenen advers etkiler,yağlı lekelenme, gazla birlikte sızıntı, ani dışkılama gereksinimi,yağlı dışkı, akışkan dışkılama, defekasyon sıklığında artış ve dışkı kaçırma dır.

İlaç Etkileşimleri:

Orlistat ile birlikte verdikleri nD, E vitamini ve beta karoten emiliminde azalma gözlenmiştir. Orlistat İle birlikte alındığında, siklosporin plazma düzeyinde azalma gözlenmiştir.

Doz Önerisi:

Xenicalin önerilen dozu her ana öğünle birlikte (yemekten hemen önce, yemek sırasında veya en fazla bir saat sonrasında) 120 mg’lik 1 Kapsüldür. Eğer bir öğün atlanırsa veya yemekte yağ alınmadıysa,Xenical Dozu atlanabilir. İki yıldan fazla güvenirlik ve etkinlik bilgisi olmadığından orlistatla tedavi süresi iki yıldan uzun olmamalıdır.