Xigris

Xigris

Xigris nedir ne için kullanılır, Xigris nasıl kullanılır, Xigris ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon

Ambalaj: 5 mgx1 flakon

: : 20 mgx1 flakon.

Endikasyon:

Çoklu Organ yetmezliği olan ağır sepsisli yetişkin hastaların tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

Drotrecogin alfa (aktive) kanama riskini arttırabileceğinden, aktif iç kanamalarda ve kanama riski yüksek olan hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar:

Drotrecogin alfa (aktive), kanama riskini arttırma potansiyeline sahiptir. Aşağıdaki durumlarda drotrecogin alfa uygulamasının olası riskleri, beklenen faydalarıyla yaslanmalıdır: Yakın geçmişte (3 gün içinde) trombolitik tedavi uygulanmış olması, yakın geçmişte (7 gün içinde)oral antikoagülanların uygulanması, yakın geçmişte (7 gün içinde) aspirin ya dabaşka bir trombosit inhibitörünün uygulanması, yakın geçmişte (3 ay içinde)iskemik strok, hekimin kanama olasılığını düşündüğü herhangi başka bir durum.Daha önce ilacı kullanmış hastalarda ilacın içeriklerine karşı alerjik reaksiyon olasılığı tamamen göz ardı edilemez. Alerjik ya da anaflaktik reaksiyon gelişirse, ilacın uygulamasına hemen son verilmeli ve uygun tedaviye başlanmalıdır. Gebelik süresince kesin olarak gerekmediği takdirde kullanılmamalıdır.Tedavi sırasında hastalar emzirmemelidir.

Yan Etkileri:

Ekimoz, gastrointestinal kanama, kafa içi kanamalar,hayati tehlike arz eden kanamalar, baş ağrısı ve ağrı bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

Hemostazı etkileyen diğer ilaçlarla birlikte kullanıldığında dikkatli olunmalıdır.

Doz Önerisi:

Xigrisin, 24 g/kg/saat dozla, toplam 96 saat boyunca aralıksız intravenöz infüzyonla uygulanması tavsiye edilir. Eğer infüzyona herhangi bir nedenle ara verilirse,Xigris’e24 g/kg/saat enfüzyon hızıyla yeniden başlanmalı ve buna, tavsiye edilen 96 saatlik toplam doza ulaşana kadar devam edilmelidir.Kullanımdan önce 5 mg’lik Xigris flakonları 2.5 mL’lik steril su ile; 20 mg’lik Xigris flakonları 10 mL’lik steril su ile sulandırılmalıdır. Sulandırılmış Xigris solüsyonu steril %0.9’luk sodyum klorür enjeksiyonluk solüsyonu ile tekrar seyreltilmeli dir.Xigris Sulandırıldığında hemen kullanılmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...