XylestesinA

XylestesinA

XylestesinA nedir ne için kullanılır, XylestesinA nasıl kullanılır, XylestesinA ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Karpül

Lidokain HCl 20 mg, epinefrin HCl 0.015 mg/ml

Ambalaj: 1.7 mLx50 kartuş.

Endikasyon:

Diş hekimliğinde infiltrasyon ve sinir bloğu anestezisi de kullanılır.

Kontrendikasyon:

Bradikardisi, AV bloku, şiddetli iletim bozukluğu, kardiyak dekompansasyonu veya şiddetli hipertansiyonu olan hastalarda ya hiç kullanılmamalı ya da aşırı dikkatle kullanılmalıdır.Bileşimdeki epinefrin vazokonstriktör etkisi nedeniyle, paroksismal taşikardi, sık sık tekrar eden daimi aritmisi, koroner yetmezliği,şiddetli hipertansiyonu, tirotoksikozu, dekompanse diyabet ve dar açılı glokomu olan hastalarda kontrendikedir.Amid tipi anesteziklere hipersensitivitesi olanlarda kullanılmamalıdır. Parmak, burun, göz, penis anestezisinde kullanımı uygun değildir. IV olarak kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

Bu bileşim, uygun dozda, doğru teknikle uygulandığında çok nadir olarak karşılaşılabilecek acil durumlar için uygun önlemlerin alınması ve hazırlıklı olunması ile güvenli ve etkin biçimde kullanılır. Lidokain HCl kullanıldığında nadiren doza bağlı olarak huzursuzluk, uyuşukluk, görmede bulanıklık,tremor ve ağır durumlarda konvülsiyon gibi santral sinir sistemi belirtileri görülebilir. Bu bileşimin gebelik durumunu etkilemesi beklenmez.Ancak, en azından gebelik sırasında söz konusu olan tüm tedavilerde olduğu gibi, özellikle ilk trimester süresince potansiyel yararlarve riskler dikkatlice gözden geçirilmelidir.Dental uygulamalarda kullanılanküçük miktarlarda lidokainin anne sütüne önemli miktarda geçmesi beklenmez.Duyarlılığı Olan hastalarda enjeksiyon sonrasında reaksiyon gösterme yeteneğine geçici bir azalma görülebilir. Hekim, her olguda hastanın motorlu araç ve cihaz kullanma yeteneğini değerlendirmelidir.

Yan Etkileri:

Hafif semptomlar arasında, baş dönmesi, kusma, yorgunluk; şiddetli semptomlar arasında, sersemlik,konvülsiyonlar, koma hali ve merkezi solunum paralizisi bulunmaktadır.

İlaç Etkileşimleri:

Bileşimdeki epinefrinin sempatomimetik etkisi, aynı zamanda uygulanması halinde MAO inhibitörleri ve trisiklik antidepresanlar ile artar.

Doz Önerisi:

Submukozal enjeksiyon hızı 0.5 mL/15 saniye-yi(1 kartuş) geçmemelidir. İnfiltrasyon ve sinir bloğu anestezisi de genellikle 1-4 mL dozda tam sonuç alınır. 20-30 kg arasındaki çocuklarda 0.25-1 mL; 30-45 kg ağırlığındaki çocuklarda ise 0.5-2 mL yeterlidir.Yetişkinlerde 2 saat içerisinde uygulanabilecek en yüksek doz 6mL veya 24 saat içerisinde uygulanabilecek en yüksek doz 10 mL’dir.20-30 kg ağırlığındaki çocuklarda 2 saat içerisinde 1.5 mL veya 24 saat içerisinde 2.5 mL; 30-45 kg ağırlığındaki çocuklarda sırasıyla 2 saat içerisinde 2 mL ve 24 saat içerisinde 5 mL’den fazla uygulanmamalıdır.Xylestesin A, anhidr sodyum sülfat içerdiğinden,özellikle bronşiyal astma olgularında kusma, dispne, diyare, akut astım krizi, oryantasyon bozukluğu veya şok ile karakterize olabilen aşırı duyarlılık reaksiyonları görülebilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...