Xylocain

Xylocain

Xylocain nedir ne için kullanılır, Xylocain nasıl kullanılır, Xylocain ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Pompalı Sprey

AstraZeneca

Lidokain 100 mg/püskürtme

Ambalaj: Her ölçülü dozda 10 mg lidokain sağlayan, 500 dozluk,50 mL’lik şişe.

Endikasyon:

Maksiller Sinüs ponksiyonu; burun boşluğu, farenks ve epi farenksteki küçük cerrahi girişimler, parasentezde ağrıyı önlemek için; doğum sırasında,epizyotomi öncesinde ve perine dikişi sırasında, ek ağrı kontrolü amacıyla; oro faringeal ve trakeal bölgede yüzey anestezisi sağlayarak,refleks ve hemodinamik yanıtı azaltmak ve endotrakeal entübasyon,laringoskopi, bronkoskopi ve özofagoskopi sırasında tüp ya daskopi aletlerinin yerleştirilmesini kolaylaştırmak amacıyla;diş hekimliğinde bölgesel anestezi enfeksiyonlarından önce, dental kalıp almalarda, radyografilerde, diş taşlarının temizlenmesinde,protezlerin yerleştirilmesi ve düzeltilmesi uygulamalarında kullanılır.

Kontrendikasyon:

Amid grubu lokal anesteziklere aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

Uygulanacağı bölgede mukoza bütünlüğü bozulmuşsa ve/veya enfeksiyon söz konusu ise dikkatli kullanılmalıdır. Epilepsi,kalp iletisinin azaldığı durumlarda, bradikardi, karaciğer yetmezliği ve ağır şoklarda dikkatli kullanılmalıdır.Lokal anesteziklerin orofarengeal bölgede kullanılmaları, yutma sürecini etkileyerek aspirasyon tehlikesini artırabilir. Lidokain kullanmış birçok kadında doğrudan yada dolaylı zararlı etkiler gibi üreme ile ilgili hiçbir yan etki saptanmamıştır. Lidokain anne sütüne geçmekle birlikte, önerilen dozlar ın uygulandığı annelerde, geçen miktar çok düşük olduğundan,çocuğun üzerinde herhangi bir zararlı etki gösterme olasılığı genel olarak yoktur.

Yan Etkileri:

Ender olarak alerjik reaksiyonlara yol açabilirler. Ağır olgularda anafilaktik şok görülebilir. Sistemik Yan etkiler çok enderdir. Sinirlilik, sersemlik, bulanık görme ve tremor, baş dönmesi, konvülsiyonlar ve bilinç kaybı görülebilir. Hipotansiyon,miyokard depresyonu, bradikardi ve olasılıkla kalp durması görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

Lidokain, toksisiteleri sinerjiketki yaptığı için, tokainid gibi antiaritmiklerle birlikte kullanıldığında,dikkatli olunmalıdır.

Doz Önerisi:

Ölçekli mekanizma, her basışta 10 mg lidokain dozu sağlar. Erişkinlerde, anestezi sağlamak amacıyla20’den fazla doz uygulanmamalıdır. Kaç doz uygulanacağı, oluşturulacak bölgenin genişliğine bağlıdır.Diş hekimliği: Mukozalara 1-5 doz.KBB: Maksiller sinüs ponksiyonu için 3 doz.Kadın Doğum: 20 doza kadar uygulanabilir.Solunum sistemi ve sindirim sistemleriyle ilgili entübasyon ve kateterizasyonla: Farenks, larenks ve trakea bölgesindeki girişimlerde 20 doza kadar uygulanabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...