Yasmin

Yasmin

Yasmin nedir ne için kullanılır, Yasmin nasıl kullanılır, Yasmin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Kaplı Tablet

Drospirenone 3 mg,etinil estradiol 0.03 mg

Yan Etkileri:

Memede hassasiyet, ağrı, sekresyon,baş ağrısı, migren, libido değişiklikleri, depresif duygu durumu, kontakt lens intoleransı, bulantı, kusma, vajinal sekresyonda farklılıklar, çeşitli deri yakınmaları, su tutulması, vücut ağırlığında farklılıklar, aşırı duyarlılık reaksiyonu.

Endikasyon:

Mevsimsel Alerjik rinit (saman nezlesi), yıl boyu süren alerjik rinit (perene alerjik rinit), akut kronik ürtiker ve anjioödem, fiziksel etkenlere bağlı ürtiker (dermografizm), alerjik konjonktivit, atopik egzama gibi alerjik dermatozlar ve prüritte endikedir.

Kontrendikasyon:

Setirizin Karşı duyarlı olan kişilerde kontrendikedir.

Uyarılar:

Taşıt ve tehlikeli makine kullananlar önerilen dozlar aşılmamalıdır. Uyuşukluk yapabileceği düşünerek tedbirli olunmalıdır. Gebe ve emziren kadınlarda kullanım güvenirliği kanıtlanmamıştır. Böbrek yetmezliği olan hastalarda uygulanacak doz yarıya indirilmelidir.

Yan Etkileri:

Psikomotorfonksiyonlarla ilgili objektif testlerde setirizinle raslanan sedasyonsıklığının plasebodaki kadar olduğu anlaşılmıştır. Nadir olarak aşırı duyarlılık, baş ağrısı, uyku hali, ajitasyon, ağız kuruluğu ve gastrointestinal yakınmalar gibi hafif ve geçici yan etkiler bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

Alkolle Birlikte ve diğer sedatiflerle aynı zamanda kullanılmaz.

Doz Önerisi:

12 yaşından büyük çocuklar ve erişkinlerde günde 1 kez 2 ölçek (10 mg); 2-12 yaş arasındaki ve 30 kg nin altındaki çocuklarda günde 1kez1 ölçek uygulanır.Gerekirse bu miktar günde 2 defaya bölünebilir.

Endikasyon:

Tenia saginata(sığır tenyası),Tenia solium(domuz tenyası),Difillobotrium latum(balık tenyası),Hymenolepis nana(bodur tenya) ile oluşan enfeksiyonların tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

Niklozamid Duyarlılığı olan hastalarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

Taenia Solium Olgularında segmanların parçalanması sonucunda yumurtaları açığa çıkarak bağırsak kanalına dökülür. Bu yumurtalar bağırsak kanalından geçerek dolaşımla organizmaya yayılırlar.Bu nedenle son doz alındıktan 1-2 saat sonra tuzlu bir müshil verilmesi gerekir. Ancak, gebelere müshil verilmez. Başka Bir tedbir olarak tenya tedavisine tabi tutulacak hastaların elleri daima temiz ve tırnaklar kesilmiş olmalıdır. Kabızlık çeken kimselerintedavisine başlamadan önce bağırsaklarının boşaltılması gerekir.Tedavi sırasında alkol alınmamalıdır.Gebelerde ve emziren annelerde güvenilirliğini kanıtlayan çalışmalar yoktur. Gereksinim durumunda kullanım iyi değerlendirilmelidir.

Yan Etkileri:

Nadiren Bulantı, kusma ve karın ağrısı yapabilir.

Doz Önerisi:

T. saginata, T. solium ve D. latum tedavisi için bir tek doz yeterlidir.Yetişkinlere ve 6 yaşından büyük çocuklara 4 Tablet, 2-6 yaş arasıçocuklara 2 Tablet ve 2 yaşından küçük çocuklara 1 Tablet verilir.H. nana enfeksiyonlarında 7 günlük tedavi önerilir. İlk gün yukarıdaki doz aynen uygulandıktan sonra diğer 6 gün doz yarıya indirilerek uygulanır. Tabletler kahvaltıdan sonra,ağızda tamamen çiğnedikten sonra bir miktar su ile yutulur.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...