Zalain

Zalain

Zalain nedir ne için kullanılır, Zalain nasıl kullanılır, Zalain ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Vajinal Supozituvar

Sertakonazol

Ambalaj: 300mgx1 supozituvar.

Endikasyon:

Vajinal Mukozanın kandida enfeksiyonlarının lokal tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

İmidazol grubu antimikotiklere duyarlık durumunda kontrendikedir.

Uyarılar:

Kandidiazis doğrulandıktan sonra,mantarın gelişmesine yol açan ve ilerlemesini artıran ekolojik faktörler iyice araştırılmalıdır. Sistemik emiliminin çok düşük olmasından dolayı, gebelikteriskyarar oranı değerlendirilerek kullanılmalıdır.Emziren annelerde kullanılabilir.

Yan Etkileri:

Nadir olarak, alerji ve lokal intolerans belirtileri olan ve tedaviye devam edildiği takdirde genel olarak kaybolan yanma ve şiddetli kaşıntı hissi görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

Yırtılma Riskinden dolayı lateks prezervatif ve diyaframlar ile birlikte kullanımı önerilmemektedir. Vajinaya lokal uygulama, lokal spermisidal kontrasepsiyon inaktive edilir. Bu nedenle spermisidler ile birlikte kullanımı önerilmemektedir.

Doz Önerisi:

Tek doz halinde, gece yatmadan önce, tercihen yatar pozisyonda vajina içine derin olarak uygulanmalıdır. Klinik belirtiler devam ettiği takdirde, ikinci bir vajinal supozituvar 7 gün sonra tekrar uygulanmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...