Zavedos

Zavedos

Zavedos nedir ne için kullanılır, Zavedos nasıl kullanılır, Zavedos ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon

İdarubisin HCL

Ambalaj: 5 mgx1 Flakon

: : 10 mgx1 flakon.

Endikasyon:

Erişkinlerdeki Nükseden veya inatçı non lenfositik lösemilerde remisyon sağlamak amacıyla erişkinlerde ve çocuklarda akut lenfositer löseminin sekonder tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

Ağır böbrek ve karaciğer yetmezliği veya kontrol altına alınmamış bir enfeksiyon varlığında uygulanmamalıdır.

Uyarılar:

İdarubisin lösemi kemoterapisinde deneyimli hekimlerin denetimi altında kullanılması gereken bir ilaçtır.Fatal olabilen konjestif kalp yetmezliği, akut ve hayatı tehdit eden aritmiler veya diğer kardiyomiyopatiler şeklinde görülen miyokard toksisitesi tedavi sırasında veya terapi sona erdikten birkaç hafta sonra görülebilir.

Çocuk doğurma çağındaki kadınlar,gebelikten kaçınmaları konusunda uyarılmalıdır. Anneler, idarubisin tedavi sırasında bebeklerini emzirmeleri konusunda uyarılmalıdır.

Yan Etkileri:

En önemli iki yan etkisi myelosupresyon ve kardiyak toksisite nedir. Diğer yan etkileri arasında hastaların çoğunda görülen reversibl alopesi,akut bulantı ve kusma, mukozit, özofajit ve diyare, ateş, titreme,deri döküntüsü ve karaciğer enzimlerinde ve bilirubin yükselme sayılabilir. İdarubisinin tek başına veya sitarabinle birliktekullanımıyla ağır, bazan öldürücü enfeksiyonlar görülmüştür. İdarubisin Uygulandıktan sonraki 1-2 gün boyunca idrar kırmızı renk alabilir.

İlaç Etkileşimleri:

İdarubisin Güçlü bir myelosupresandır ve benzer etkiye sahip başka ilaçlarla kombine kemoterapi uygulanması, additif myelosupresif etki yol açabilir.

Doz Önerisi:

Akut non lenfositer lösemi: Erişkinlerde önerilen doz sitarabin ile kombine olarak 3 gün süreyle günde IV yolla 12 mg/m2’dir. ANLL’de tek başına veya kombine olarak kullanıldığında verilen başka bir doz tablosu ise 5 gün süreyle günde IV yolla 8 mg/m2’dir.Akut lenfositer lösemi: Tek başına kullanıldığında ALL’de önerilen doz erişkinlerde 3 gün süreyle günde IV yolla 12 mg/m2;çocuklarda 3 gün süreyle 10 mg/m2’dir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...