Zefol

Zefol

Zefol nedir ne için kullanılır, Zefol nasıl kullanılır, Zefol ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Solüsyon

Benzalkonyum klorür%10

Ambalaj:

 100 ve 1000 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Cilt, mukoza ve yanıklarda antiseptik olarak, cildin operasyona hazırlanmasında,cerrahların el ve kollarının dezenfeksiyonunda, göz irrigasyonunda,vücut boşlukları, mesane, üretra ve vajinal duşlarda endikedir.Tam bir sterilizasyon beklenmemelidir.

Kontrendikasyon:

 İrritasyon ve kimyasal yanıklara yol açabileceği nden okluzif pansumanlarda, alçı uygulamasında, anal ve vajinal tamponlar kullanılmamalıdır.Gözlere yedirilmemelidir.

Uyarılar:

 Dıştan kullanılır. Çö-zeltilermusluk suyu ile hazırlanmamalı, distile su veya kaynatılıp soğutulmuş su kullanılmalıdır. Kuvvetli sabun çözeltileriyle, kloroksilenol ve lizol çözeltileri gibi sabun içeren antiseptiklerle, anyonik deterjan bulunan çö-zeltilerle karıştırılmamalıdır.

İlaç Etkileşimleri:

 Alüminyum,benzil efedrin, %5 borik asit, karamel, sitrik asit, etil paraben, hidrojen peroksit, iyot, kaolin, lanolin, fizostigmin pilokarpin nitrat (%3 veya daha yoğun), potasyum iyodür, potasyum permanganat, saponin(‰1-0.5), salisilatlar, gümüş tuzları, sodyum sitrat ve tartarat,sodyum lauril sülfat, çinko oksit, çinko peroksit ve çinko sülfat ile geçimsizdir.

Doz Önerisi:

 Vajina duşu ve yıkamalarında 2-5 mL; idrar kesesi ve üretra yıkamalarında 1 mL; mukoza ve soyulmuş derilerin dezenfeksiyonunda 1.5 mL; enfekte deri ve yaralarda 10 mL; göz ve kulak kanamalarında 1 mL; ameliyat öncesi deri dezenfeksiyonunda 10 mL; termometre,kateter ve metalik cerrahi aletlerin dezenfeksiyonu ve korunmasında 10 mL’lik Solüsyon 1 litre suda seyreltilerek kullanılır. Aletlerin Korunması için kullanılacak solüsyona ‰1 sodyum nitrat katıldığında,paslanma önlenir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...