Zenapax IV

Zenapax IV

Zenapax IV nedir ne için kullanılır, Zenapax IV nasıl kullanılır, Zenapax IV ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

İnfüzyon Konsantresi

Ambalaj: 25mg/5 mLx1 ve 3 Flakon.

Endikasyon:

Renal Transplantasyon uygulanan hastalarda akut organ reddi profilaksisinde endikedir. Siklosporin ve kortikosteroid leri içeren immünosüpresif bir tedavi şeması ile birlikte kullanılır.

Kontrendikasyon:

Daclizumab aşırı duyarlılığı bilinenlerde kontrendikedir.

Uyarılar:

Proteinlerin uygulanmasıyla anafilaksi oluşabilir. Daclizumab uygulamasının ardından nadiren şiddetli aşırı duyarlılık reaksiyonları bildirilmiştir. Aşırı duyarlılık reaksiyonlarının tedavisinde kullanılan ilaçlar acil kullanım için hazır bulundurulmalıdır.İmmünosüpresif bir protein olan daclizumab, medikal uzman gözetiminde uygulanmalıdır. Annenin göreceği potansiyel yarar fetüse yönelik riskten daha büyük olmadığı sürece gebe kadınlarda ve emziren annelerde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

Şişkinlik, gastrit, hemoroid,aşırı sıvı yüklemesi, diabetes mellitus, dehidratasyon, böbrek hasarı,hidronefroz, idrar yollarında kanama, idrar yolları rahatsızlığı,böbrek yetmezliği, titreme, genel halsizlik, idrar retansiyonu,bacak krampları, karıncalanma hissi, atelektazi, konjesyon, farenjit,rinit, hipoksi, ral, anormal solunum sesleri, plevral efüzyon, pruritus,hirsutizm, döküntü, geceleri terleme, terlemede artış, depresyon,anksiyete, artralji, miyalji, bulanık görme, uygulama yerinde reaksiyon görülebilir.

Doz Önerisi:

Önerilen doz 1 mg/kg’dir. Uygun dozu içerenZenapaxmiktarı, 50 mL steril ‰9 sodyumklorür solüsyonuna eklenerek 15 dakikalık bir sürede IV olarak santral veya periferik bir venden uygulanabilir.Zenapax’ın ilk dozu transplantasyondan önce 24 saat içinde verilmelidir. Daha sonraki ve her tekrarlanan doz 14 günlük aralarla olmak üzere toplam 5 doz olarak verilir. İzleyen Dozlar programlanan uygulamadan bir gün önce veya sonra verilmelidir.Zenapax Doğrudan damara enjekte edilmez.Hastalara uygulamadan önce 50 mL steril ‰9'luk sodyum klorür solüsyonunda sulandırılmalıdır. Enfüzyon hazırlandıktan sonra 4 saat içinde intravenöz yoldan uygulanmalıdır. Aynı IV yolla, aynı anda başkabir ilaç/madde eklenmemeli ya da enfüze edilmemelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...