Zerit

Zerit

Zerit nedir ne için kullanılır, Zerit nasıl kullanılır, Zerit ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kapsül

Ambalaj: 40mgx60 Kapsül.

Endikasyon:

HIV ile enfekte olmuş hastaların tedavisinde uygun antiretroviral rejimlerle birlikte endikedir.

Kontrendikasyon:

Stavudine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

Stavudin majör klinik toksisitesi periferik nöropatidir, bu doza bağlıdır ve HIV enfeksiyonu ilerlemiş ya da daha önce periferal nöropati geçirmiş olan hastalarda daha sık görülür. Daha Önceden karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda, karaciğer hastalığının kötüye gitmesi halinde nükleozid analogları kesilmelidir. Stavudin Gebelerde kullanımı ile ilgili klinik deneyim sınırlıdır. Emziren Annelere, stavudin ile tedaviye başlamadan önce emzirmeyi kesmeli bildirilmelidir.

Yan Etkileri:

Periferal nöropati, baş ağrısı,titreme, ateş, diyare, kızarıklık, bulantı, kusma, karın ağrısı, miyalji,uykusuzluk, anoreksi, alerjik reaksiyon, pankreatit bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

Zidovudin stavudin ile kombine kullanımı önerilmez.

Doz Önerisi:

Yetişkinler (12 yaş ve üstü): Önerilen başlangıç dozu, ağırlığı 60 kg’dan az hastalar için 12 saatte bir 30 mg; 60 kg ve üstündeki hastalar için günde iki kez 40 mg’dir.Çocuklar: 30 kg’den az olanlarda her 12 saatte bir 1 mg/kg; 30 kg ve üstündeki hastalar ile 60 kg’den hafif hastalarda her 12 saatte bir 30 mg;60 kg ve üstündeki hastalarda her 12 saatte bir 40 mg. Kapsülü bütün olarak yutmakta zorluk çeken hastalar için, kapsül dikkatle açılıp içindekiler az bir miktar yemeğin üstüne serpilebilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...