Zestoretic

Zestoretic

Zestoretic nedir ne için kullanılır, Zestoretic nasıl kullanılır, Zestoretic ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Lisinopril dihidrat,hidroklorotiazid

Ambalaj: 10 mg (10 mg+6.25 mg)x 28 Tablet

: : 20 mg(20 mg+12.5 mg)x28 tablet.

Endikasyon:

Lisinopril Ve hidroklorotiyazid kombine kullanımını gerektiren hastalarda esansiyel hipertansiyonun tedavisi için kullanılır.

Kontrendikasyon:

Anüride kontrendikedir. Bileşimdeki Maddelerden herhangi birine veya diğer sülfonamid türevi ilaçlar duyarlılığı olanlarda, geçmişinde ACE tedavisi görürken bu tedaviyle bağlantılı anjiyonörotik ödem geçirmiş olan hastalarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

Bazı hastalarda semptomatik hipotansiyon görülebilir. Tiyazidler, böbrek bozukluğu olan hastalarda kullanılması için uygun değildir. Tiyazidler, bozulmuş hepatik fonksiyon veya progresif karaciğer hastalığı olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.Tiyazit terapisi glukoz toleransını bozabilir; insülin dahil antidiyabetik ajanlar için dozaj ayarlaması gerekli olabilir. Lisinopril dahil ACE inhibitörü ile tedavi gören hastaların yüzlerinde, el ve ayaklarında,dudak ve dillerinde, glottis ve/veya larenks lerinde nadiren anjiyonörotik ödem saptanmıştır. Lisinoprilin gebelikte kullanılması önerilmez.Gebelik durumu saptandığı anda, eğer anne için hayat kurtarıcı bir faktör değilse lisinopril alımı hemen durdurulmalıdır. Tiyazidler Anne sütüne geçer. İlacın anneye olan yararı düşünülerek emzirmeye devam etmek veya tedaviye devam etmek arasında bir tercih yapılmalıdır.

Yan Etkileri:

Baş dönmesi, baş ağrısı, kuru öksürük, yorgunluk ve ortostatik hipotansiyon dahil hipotansiyon görülür. Nadiren diyare, bulantı, kusma, ağız kuruluğu, döküntü,gut, palpitasyon, gö-ğüstü rahatsızlık hissi, kas krampları ve güçsüzlük,parestezi, asteni ve impotans gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

Lisinoprilin Blokerler ve diüretikler gibi diğer antihipertansif ilaçlarla birlikte kullanılması, antihipertansif etkinliğini artırabilir. İndometazin lisinoprilin antihipertansif etkinliğini azaltabilir. Hidroklorotiyazit; alkol, barbitüratlar ve narkotik ilaçlarla kullanıldığında ortostatik hipotansiyon artış olabilir. Hidroklorotiyazit, antidiyabetik ilaçlarla birlikte kullanıldığında, bu ilaçların dozajında ayarlama gerekebilir.Kortikosteroidlerle birlikte kullanıldığında elektrolit tüketimi artabilir (özellikle hipokalemi). Lityum, lityum toksisitesi riskine karşı diüretiklerle birlikte kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi:

Esansiyel hipertansiyonda alışılmış doz günde bir kez 1 Tablettir. Gerekirse doz günde bir kere 2 tablete artırılabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...