Zevalin

Zevalin

Zevalin nedir ne için kullanılır, Zevalin nasıl kullanılır, Zevalin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Radyofarmasötik Hazırlamak İçin Soğuk Kit

Ambalaj: 4 flakondan oluşan soğuk kit.

Endikasyon:

Tekrarlayan Ya da tedaviye dirençli, CD20(+) indolent b hücreli non Hodgkin lenfomalı hastaların tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

Yttrium Klorür veya diğer murin proteinler de dahil olmak üzere, bu ürünün herhangi bir bileşenine aşırı duyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir.Gebelik ve emzirme süresince kontrendikedir.

Uyarılar:

Kemik iliğinin %25’inden fazlası lenfoma hücreleri tarafından infiltre edilmiş hastalarda, önceden aktif kemik iliğinin %25'inden fazlasına eksternal radyasyon ışını almış olan hastalar,trombosit sayısı <100.000/mm3 veya nötrofil sayısı <1500/mm3 olan hastalar, önceden kemik iliği transplantasyonu ve kök hücre desteği yapılmış olan hastalara uygulanmamalıdır.

Yan Etkileri:

Hematolojik Advers reaksiyonlar, enfeksiyöz olaylar ve sekonder maligniteler görülebilir.Ayrıca, asteni, ürperme, ateş, baş ağrısı, soğuk algınlığı, boğaz irritasyonu,abdominal ağrı, sırt ağrısı, bulantı, kusma, diyare, anoreksi, trombositopeni,anemi, lökositopeni, granülositopeni, ekimoz, artralji, baş dönmesi, öksürük artışı, dispne, kaşıntı görülebilir..

İlaç Etkileşimleri:

Diğer Medikasyonlar ile bilinen etkileşimi yoktur.

Doz Önerisi:

Genel Öneriler: [90Y] ile işaretlenmiş Zevalin, sadece radyonüklidlerin kullanım ve manipülasyonuna izin veren lisansı da içeren, yeterli devlet izni bulunan personel tarafından hazırlanmalı ve uygulanmalıdır. Hazırlanması, kullanılması,taşınması, depolanması ve imha edilmesi lokal resmi organizasyonların kurallarına ve/veya uygun lisanslarına tabidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...