Ziagen

Ziagen

Ziagen nedir ne için kullanılır, Ziagen nasıl kullanılır, Ziagen ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Abacavir

Ambalaj: 300 mg x 60 tablet.

Ziagen

Oral Solüsyon

Abacavir sülfat

Ambalaj: 20 mg/mLx240 mL’lik polietilen şişe.

Endikasyon:

 HIV ile enfekte erişkinlerin ve çocukların antiretroviral kombinasyon tedavisinde endikedir.

Kontra Endikasyon:

 Abakavireaşırı duyarlı olduğu bilinenlerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Çok nadir olgularda ölüm olmak üzere aşırı duyarlılık reaksiyonu gelişmiştir. Eğer aşırı duyarlılık reaksiyonu tanısı konursa, abakavir kullanımı derhal kesilmelidir. Abacavir insan gebeliğinde güvenirliği ispat edilemediğinden, gebelikte kullanımı ancak anneye olan yararı fetüse oluşabilecek zarardan üstünde düşünülmelidir. Henüz gösterilmemiş olmasına karşın insan sütüne geçebileceği beklenebilir. Bazı uzmanlar, HIV enfeksiyonu olan kadınların enfeksiyonu bulaştırmamak için hiçbir koşulda emzirmemesi önerir. Bu nedenle, abacavir alan annelere bebeklerini emzir memeleri önerilmelidir.

Yan Etkileri:

 Döküntü(genellikle makülopapüler veya ürtikeryal), bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı, ağızda ülserasyonlar, solunum sıkıntısı, boğaz ağrısı, öksürük, ateş,yorgunluk, keyifsizlik, ödem, lenfadenopati, hipotansiyon, konjonktivit,anafilaksi, baş ağrısı, parestezi, lenfopeni, miyalji, nadiren miyoliz,artralji görülebilir.

İlaç Etkileşimleri: Abacavir Bilinen majör metabolizması temel alındığında, diğer ilaçlarla etkileşimi olasılığı çok azdır.

Doz Önerisi:

 12 yaş üstü adölesanlarda ve erişkinlerde önerilen doz günde iki kez 300 mg Ziagen’dir (2x15 mL solüsyon veya 2x1 tablet). 3 ay 12 yaş arasındaki çocuklarda önerilen doz, günlük toplam doz 600 mg’yi aşmayacak şekilde günde iki kez 8 mg/kg dir. Yemek ile veya aç karna alınabilir. Tedaviye, HIV enfeksiyonu tedavisinde deneyimli bir hekim tarafından başlanmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...